Πρίφτης: «Για αυτό δεν κράτησα τον Ντιαλό»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν καλεσμένος του Χρήστου Καούρη στο podcast του «Για το ματς» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Άλφα Ντιαλό.
Πρίφτης δηλώσεις για το ντέρμπι

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης για την περίπτωση του Άλφα Ντιαλό στο podcast του Χρήστου Καούρη (το απόσπασμα από το 55:00 περίπου και μετά):

Οι δύο παίκτες της Εφές που αρέσουν στον Αταμάν και για τον Παναθηναϊκό!

Προτού απαντήσεις ο Δημήτρης Πρίφτης ο Χρήστος Καούρης παρέθεσε την δική του οπτική: «Ο Πρίφτης έρχεται το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, έχοντας τον Παπαπέτρου με ένα βαρύ συμβόλαιο κοντά στο 1 εκατομύριο και να είναι παίκτης των 30 λεπτών, έρχεται ο Σαντ-Ρος ό,τι κοντυνότερο σε «3» μέχρι «1». Έχει αυτούς τους δύο και έρχεται ο Ντιαλό που κινείται στα ίδια περίπου τετραγωνικά. Μιλάμε για μια ομάδα που κινείται σε καθεστώς έσοδα-έξοδα χωρίς να έχει την πολυτέλεια στον θέμα των ξένων και παίρνετε μία δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει ένας ρούκι που είναι ένα ερωτηματικό και πιάνει θέση ξένου για να παρθούν κάποια ρίσκα και κάποιοι ξένοι σε άλλες θέσεις και έρχεται ο Κασελάκης» με την οποία ο Έλληνας προπονητής συμφώνησε και στην συνέχεια πρόσθεσε κάποια δεδομένα.

Εκεί «κλείνει» ο Λευτέρης Λιοτόπουλος, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ!

«Η απάντηση για τον Ντιαλό τότε δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη, ενώ τώρα είναι πιο εύκολο να απαντηθεί, με δύο χρόνια ήδη στην Ευρωλίγκα. Υπήρχε στην ίδια θέση ήδη ο Παπαπέτρου, που είναι Έλληνας παίκτης και θα παίξει 25-30 λεπτά, είχε φύγει ήδη ο Ντίνος Μήτογλου, άρα λείπει ένας ποιοτικός Έλληνας και πρέπει στο «4» να αναζητήσεις την λύση με τους ξένους παίκτες. Υπήρχε, άρα ο Παπαπέτρου, υπήρχε ο Κασελάκης, ο οποίος είναι ένας τίμιος παίκτης; Γιατί δεν κράτησες άρα τον Ντιαλό; Θες να βγάλεις και τον Μαντζούκα; Θέλεις, τον αγόρασες. Τα νέα παιδιά δεν θέλεις να παίξουν; Ο Μαντζούκας πιο πριν ήταν στην άκρη του πάγκου, φέτος έπαιξε και ειδικά από την στιγμή που ήρθε ο κόουτς Σερέλης.

Να θυμίσω ότι τότε η τάση ήταν να έρθει και ο Χεζόνια. Επίσης, ένα πιθανό μεγάλο συμβόλαιο σε χρονιά εσόδων-εξόδων. Με λίγα λόγια να υπάρχουν 5 τριάρια στην ομάδα και έχω βγάλει τον Σαντ-Ρος από την συγκεκριμένη εξίσωση. Θέλω να πω ότι ο Ντιαλό είναι πολύ καλός παίκτης, εξελίχθηκε πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν από τότε καλά τα δείγματα του, αλλά η αναγκαιότητα και τα δεδομένα που είχε εκείνη την στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να κρατήσει τον Ντιαλό. Έπρεπε πρώτα να δεις πως θα λύσεις το θέμα του Μήτογλου, το θέμα της περιφέρειας, πως θα μοιράσεις ένα εντελώς ανομοιόμορφο μπάτζετ με τρεις πάικτες ουσιαστικά (Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Νέντοβιτς) να έχουν το μισό μπάτζετ και το υπόλοιπο να διατεθεί σε 10 παίκτες. Έχεις τον Ιωάννη, έχεις τον Κασελάκη, έχεις τον Μαντζούκα, αν ρωτήσεις κιόλας τους Παναθηναϊκούς θέλουν να βγει ο Μαντζούκας, λίγο ο Σαντ-Ρος, λίγο στο βάθος υπάρχει μια επιθυμία για Χεζόνια και γίνεται συζήτηση γιατί δεν έμεινε ο Ντιαλό. Θα έπρεπε να υπήρχε μία εντελώς διαφορετική δομή της ομάδας για να μείνει τότε αυτός ο παίκτης, γιατί πραγματικά είναι καλός».

Παρακάτω όλοκληρη η όμορφη συζήτηση του Δημήτρη Πρίφτη με τον Χρήστο Καούρη:

This Post Has 3 Comments

Αφήστε μια απάντηση