Βιλερμπάν: Ολοκληρωτικά αλλαγμένη, άλλα έγινε καλύτερη;

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το Pickngreen.gr συνεχίζει την παρουσίαση των ομάδων, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στην φετινή Euroleague. Σήμερα θα μεταφερθούμε στην νοτιοανατολική Γαλλία, όπου και συναντάμε την ομάδα του Τόνι Πάρκερ, την Βιλερμπάν.

Η Βιλερμπάν είναι μια ομάδα που ουδέποτε πρωταγωνίστησε ή απασχόλησε το Ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά το πέρας της Regular Season. Ανέκαθεν στον πάτο της κατάταξης, οι Γάλλοι αποτελούν μια από τις ομάδες που δεν κατόρθωσαν το βήμα παραπάνω, όσο και αν προσπάθησαν. Θα έλεγε κανείς πως αν δεν ήταν ιδιοκτήτης ο σπουδαιότερος Γάλλος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, η Βιλερμπάν δεν θα είχε εγγυημένο συμβόλαιο στην Euroleague. Ωστόσο η ομάδα από τη Λυών είχε ένα αρκετά ενδιαφέρον καλοκαίρι μιας και προέβη σε πάνπολλες μεταγραφικές κινήσεις, για να ξεφύγει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και να ανακτήσει το θρόνο στο Γαλλικό μπάσκετ. Την αρχή έκανε ο αγαπητός πρώην «πράσινος»  Πάρις Λι, που αποφάσισε να επιστρέψει στην Γαλλία μετά από μόλις ένα χρόνο. Εκεί θα βρει τον Έντουιν Τζάκσον που επιστρέφει στην Ευρωλίγκα μετά το 2020, τον Μάικ Σκοτ, τον Τίμοθε Λουάβου Κάμπαρο, τον Τζόν Εγκμπουνού, τον Μπόρις Νταλλό, τον Εμπαγιέ Εντιαγιέ, τον Νόαμ Γιάκοβ και τον Φρανκ Τζάκσον, που άφησε τους Σόλτ Λέικ Σταρς και την θυγατρική λίγκα του ΝΒΑ για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στα μέρη μας.

Στις αναχωρήσεις η Βιλερμπάν αποχαιρέτησε οχτώ παίκτες, που δεν έπεισαν τον Τι Τζέι Πάρκερ, αδελφό του Τόνι και προπονητή της ομάδας, ότι αξίζουν να βρίσκονται στην Euroleague. Για του λόγου το αληθές κανένας από του περσινούς παίκτες της Βιλερμπάν που αποχώρησαν, δεν συνεχίζει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης. Αναλυτικότερα ο Αμινέ Νουά συνεχίζει στην Χάποελ Χολόν του Ισραήλ, ο Ιβς Πονς στην Χιρόνα, ο Ζάκαρι Ρισάσερ στην Μπουργκ, ο Τζόνα Μάθιους στην Μπεσίκτας, ο Ρετίν Ομπασοχάν στην Ντερθόνα, ο Αντουάν Ντιό στην Ροάν, ο Άλεξ Τάιους στην Ρούνα, ενώ ο Ντι Μποστ ξεκινά τη σεζόν ως ελεύθερος.

Έτσι το ρόστερ της Βιλερμπάν διαμορφώνεται από τους Ντε Κολό, Λι, Λάιτι, Φρανκ Τζάκσον, Έντουιν Τζάκσον και Νόαμ Γιάκοβ στην περιφέρεια, του Λουάβου Κάμπαρο, Νταλλό, Καχουντί, Σκοτ και Εντιαγιέ στα φόργουορντ, ενώ οι Γιουσούφα Φαλ, Ζόφρι Λοβέρν και Τζον Εγκμπουνού θα είναι οι σέντερ της ομάδας του Τι Τζέι Πάρκερ. Μιας ομάδας που θα είναι ακόμα μια χρονιά στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, χωρίς ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης. Όμως ο λόγος για να την παρακολουθήσουμε είναι ο Νάντο Ντε Κολό. Ο σεσημασμένος Γάλλος σκόρερ μπορεί να βρίσκεται στο λυκόφως της σπουδαίας καριέρας του, όμως χρειάζεται μόλις 230 πόντους για να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη, ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague. 6,8 πόντοι ανά αγώνα για να πιάσει και αυτή την κορυφή. Θα τα καταφέρει λέτε;

Διαβάστε τις αναλύσεις των υπόλοιπων ομάδων της Euroleague εδώ.

Ακολουθήστε το Pickngreen.gr σε Facebook, Twitter και Instagram.

Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ