Εσπερίδες – Παναθηναϊκός 73-90

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε των Εσπερίδων Καλλιθέας κάνοντας το 2-0 στην σειρά και να προκρίνεται στους τελικούς.

Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε στο 1ο δεκάλεπτο από τις Εσπερίδες Καλλιθέας έφτασε στην νίκη κάνοντας το 2-0 στην μεταξύ τους σειρά για να προκριθεί στους τελικούς για την Α1 Γυναικών.

Οι δηλώσεις του Παπαπέτρου!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι κόντρα στις Εσπερίδες με τις Τσβίτκοβιτς, Αλεξανδρή, Τζόουνς, Αλέιν και Σταμολάμπρου. Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και από τις δυο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να βγάζει ενέργεια στην άμυνα και να παίρνει αρκετά επιθετικά ριμπάουντ. Οι Εσπερίδες ήταν ανταγωνιστικές μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να επιβάλει τον ρυθμό του, όμως ήταν άστοχος από την περιφέρεια με τους πόντους του να προέρχονται από το ζωγραφιστό. Οι Εσπερίδες στο τελευταίο λεπτό απέκτησαν μια μικρή διαφορά με τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθη στην επίθεση, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 19-15.

Η δεύτερη περίοδος δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό με τις Εσπερίδες να αποκτούν διαφορά 9 πόντων 24-15 στο πρώτο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός απάντησε γρήγορα όμως οι Εσπερίδες συνέχισαν να συντηρούν διαφορά πάνω από τους 6 πόντους χάριν στα σουτ 3 πόντων, Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να περάσει μπροστά με τρίποντο της Σταμολάμπρου (36-37) στο 17′. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου το σκορ εναλλασσόταν συνεχώς, με τις δυο ομάδες να παλεύουν κάθε φάση. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με 1 πόντο μπροστά με 44-45.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα σερί 8-0 και να επιβάλει τον ρυθμό του στις πρώτες κατοχές, με την Τζόουνς να παίρνει τις περισσότερες προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε διψήφια διαφορά (48-58) στο 24′. Οι Εσπερίδες δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Παναθηναϊκό με την άμυνα τους να είναι πολύ χαλαρή. Ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσει την απόδοση του και είχε αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα με την άμυνα του να είναι σταθερή και να μην επιτρέπει εύκολους πόντους στις Εσπερίδες. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με 10 πόντους και σκορ 64-74.

Στις πρώτες κατοχές της τέταρτης περιόδου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει καλά στην άμυνα και να αυξάνει την διαφορά του πάνω από τους 10 πόντους. Η διαφορά στο 35΄ήταν στο +15 (69-84) με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο παρά την πτώση του ρυθμού. Ο Παναθηναϊκός δεν άφηνε περιθώρια στις Εσπερίδες και στα τελευταία λεπτά του αγώνα έκανε διαχείριση της διαφοράς, με τη Ελένη Καπογιάννη να κάνει ροτέισον βάζοντας στο ματς και τις μικρότερες παίκτριες. Το τελικό σκορ του παιχνιδιού διαμορφώθηκε στο 73-90 με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 2-0 και να είναι στους τελικούς για την Α1 Γυναικών.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 44-45, 64-74, 73-90

Τα στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε το Pickngreen.gr σε Facebook, Twitter και Instagram!

Για περισσότερα Παναθηναϊκά νέα διαβάστε μας στο Pickngreen.gr.

Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ