Μήτογλου: Ποινή 2,5 χρόνων εκτός γηπέδων

Βαρύτατη αναμένεται να είναι η τιμωρία που θα δεχθεί ο Ντίνος Μήτογλου, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγω για 2,5 χρόνια εκτός γηπέδων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Ντίνου Μήτογλου δεν ολοκληρώθηκε με χαμόγελα για τον διεθνή ψηλό, αφού οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως ο άλλοτε παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο και του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκε με βαρύτατη ποινή μίνιμουμ 2,5 ετών.

Τα ελαφρυντικά για τον Μήτογλου λειτούργησαν μεν – καθώς ο αθλητής συνεργάστηκε και υπέδειξε ποιος τον ενέπλεξε στην περιπέτεια – αλλά όχι στον βαθμό που προφανώς περίμενε και ο ίδιος. Η FIBA αναμένεται τις επόμενες ώρες να ανακοινώσει επίσημα την βαρύτατη ποινή, που θα τον αφήσει εκτός για τουλάχιστον 2,5 χρόνια.

Η ουσία που είχε λάβει ο Μήτογλου θεωρήθηκε από τις πιο βαριές απαγορευμένες στη λίστα της WADA και παρά τα ελαφρυντικά, η ποινή θέτει νοκ άουτ τον Έλληνα άσο για άλλες δυο σεζόν.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι η τιμωρία θα είναι εφέσιμη σε δυο βαθμούς κι αυτό ασφαλώς μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στο προσεχές μέλλον για τον Ντίνο Μήτογλου.

Από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί  στην επίσημη ανακοίνωση της FIBA, ο 26χρονος εχει δικαίωμα να προσφύγει σε εφέτη-αθλητικό δικαστή της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, ενώ στη συνέχεια μπορεί να πάει και στο CAS που θα είναι και ο τελικός βαθμός δικαιοσύνης.

Εν ολίγοις η ποινή είναι βαριά σε πρώτο βαθμό αλλά είναι πιθανό αν του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά που ζητάει να επανέλθει νωρίτερα στα γήπεδα δεδομένου ότι έχει συνεργαστεί απόλυτα με τις αρχές, η «χορηγός» της ουσίας έχει συλληφθεί κι έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και ο αθλητής ζητά να αναγνωριστεί ότι δεν είχε κανένα δόλο ως προς τη λήψη της ουσίας.

Αφήστε μια απάντηση