Η Ευρωλίγκα φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει την επαναδιαπραγμάτευση με την IMG για το συμβόλαιο που είναι έως το 2035-36.
Σύμφωνα με το SportBusiness οι όροι μεταξύ των δύο εταίρων περιελάμβαναν μονομερή επέκταση από την πλευρά της ΙMG για ακόμα 10 έτη, έως το 2035-36, όμως αυτό ενδεχομένως να αλλάξει.
Η IMG έχει πληρώσει για τις σεζόν 2016-17 έως 2025-26 εγγύηση 630 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 363 λαμβάνουν οι σύλλογοι της EuroLeague. Ωστόσο τα τελευταία έτη οι ομάδες δέχονται μερικές περικοπές, παρόλο που τα εμπορικά δικαιώματα της διοργάνωσης θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια. Αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν αρέσει καθόλου στους μετόχους της Ευρωλίγκας και εκεί έρχεται η επαναδιαπραγμάτευση.
Τέλος υπάρχουν ρήτρες με στόχους στη συμφωνία που έχει υπογραφεί και ένας εξ αυτών ήταν τα 600 εκατομμύρια των εσόδων κάτι που ορίζει αφεντικό την IMG, αλλά εφόσον υπάρχει συνεργασία και από τις δύο πλευρές τότε θα καθίσουν στο τραπέζι για να επιτύχουν συμφωνία.










This Post Has One Comment
Pingback: ΜακΚίσικ: Φραστικό επεισόδιο με τον κόσμο!