Ευρωλίγκα: Σκέψεις για κατάργηση του Final Four

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πόλη που θα φιλοξενήσει το φετινό Final Four έχει φέρει σκέψεις... κατάργησης του event και συζητήσεις για σύστημα με σειρές αγώνων σε ημιτελικά και τελικούς, όπως στο ΝΒΑ!

Όπως αποκαλύπτει στη Live Sport o Σωτήρης Βετάκης, υπάρχει συζήτηση ανάμεσα στους μετόχους της Euroleague σχετικά με το μέλλον του Final Four. Για την ακρίβεια, στο τραπέζι έχει πέσει η σκέψη για κατάργηση του συγκεκριμένου event, κυρίως λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει (και) φέτος με την έδρα των αγώνων που κρίνουν τον τίτλο στην διοργάνωση.

Η Euroleague δεν έχει βρει ακόμα την πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four («παίζουν» η Κωνσταντινούπολη και το Ντουμπάι), ενώ έχει κάθε χρόνο θέμα… ανακύκλωσης της έδρας, αφού μέρη όπως το Βελιγράδι και το Βερολίνο βρίσκονται σταθερά στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μέτοχοι συζητούν το σενάριο οριστικής κατάργησης του Final Four, κάτι που προφανώς δεν μπορεί γίνει άμεσα, αφού υπάρχει αρκετός δρόμος από την σκέψη μέχρι την οριστική απόφαση. Σε περίπτωση όμως που φτάσουμε μέχρι εκεί, τότε θα… επιστρατευτεί σύστημα με σειρές αγώνων στους ημιτελικούς και στον τελικό, όπως ακριβώς συμβαίνει στο ΝΒΑ και όπως έχουν ζητήσει στο παρελθόν αρκετοί από τους ανθρώπους της Euroleague. 

Μάλιστα, ο νέος CEO της ECA, Μάρσαλ Γκλίκμαν, θεωρεί ότι οι σειρές αγώνων θα βοηθήσουν πολύ στο εμπορικό – τηλεοπτικό κομμάτι και, από εδώ και πέρα, μένει να φανεί αν η νέα (διοικητικά) εποχή στην Euroleague θα «συνοδευτεί» και με το τέλος στα Final Four. 

Αφήστε μια απάντηση