Ευρωλίγκα: Πήρε θέση για την διαιτησία στο Παρτιζάν – Μονακό! (pic)

Η Ευρωλίγκα με επίσημη ανακοίνωση της πήρε θέση για την διαιτησία στο Παρτιζάν - Μονακό και τα έντονα παράπονα της γαλλικής ομάδας.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκα:

Μετά και τις διαμαρτυρίες για τις τελευταίες κατοχές στην παράταση του αγώνα Παρτίζαν-Μονακό τα ευρήματα της Euroleague είναι τα εξής:

1. Με 49,3 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι, ο Ντονάτας Μοτιεγούνας αστόχησε σε τρίποντο. Στο ριμπάουντ, υπήρχαν δύο παίκτες που προσπαθούσαν για την μπάλα, ο Κέβιν Πάντερ και ο Τζον Μπράουν. Η μπάλα έφυγε εκτός ορίων και οι διαιτητές έδωσαν τη μπάλα στην Παρτίζαν καθώς η μπάλα αγγίχθηκε τελευταία από τον Τζον Μπράουν. Σωστή απόφαση.

Καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι με δυνατότητα επανεξέτασης σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ευρωλίγκα (Παράρτημα XIII – Άρθρο 3.1), οι διαιτητές εξέτασαν το βίντεο και αναγνωρίσαν ότι ο Τζον Μπράουν ήταν ο τελευταίος παίκτης που άγγιξε την μπάλα. Επιβεβαίωσαν την αρχική τους απόφαση. Σωστή απόφαση.

2. Με 35,7 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του παιχνιδιού, ο Ντοζίερ σε προσπάθεια του για καλάθι έρχεται σε επαφή με τον Μπλοσομγκέιμ. Οι διαιτητές έδωσαν επιθετικό φάουλ στον Ντοζίερ σε μια φάση κοντά στο αμυντικό ημικύκλιο. Λανθασμένη κλήση.

Καθώς πρόκειται για παιχνίδι με δυνατότητα επανεξέτασης (άρθρο 3.3), οι διαιτητές δεν ήταν σίγουροι αν ο αμυντικός ήταν εντός ή εκτός του αμυντικού ημικυκλίου (DSC) για το φάουλ.

Οι διαιτητές εξέτασαν το βίντεο και εντόπισαν ότι ο αμυντικός ήταν μέσα στο ημικύκλιο. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αυτού του είδους η κλήση πρέπει να ανατραπεί στη σωστή απόφαση κατά την αναθεώρηση. Οι διαιτητές άλλαξαν την αρχική απόφαση σε αμυντικό φάουλ του Μπλοσογκέιμ, το οποίο κατέληξε σε δύο ελεύθερες βολές για τον Ντοζίερ. Σωστή απόφαση.

Οι διαιτητές έκαναν επίσης προσαρμογή του ρολογιού (άρθρο 4.1) και έθεσαν το ρολόι του αγώνα στα 36,9.

3. Με 23,9 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, ο Μοτεγιούνας κατά την προσπάθεια του για καλάθι δημιουργεί επαφές με τον αντίπαλό του πριν από την απελευθέρωση της μπάλας. Αυτή είναι μια οριακή επαφή. Κανένα σφύριγμα. 

4. Με 20,3 δευτερόλεπτα να απομένουν για το ρολόι του αγώνα, ο Ζακ ΛεΝτέι παίρνει το ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ του Ντονάτας Μοτιεγούνας. Ο ΛεΝτέι πασάρει την μπάλα Πάντερ, ο ίδιος επιστρέφει τη μπάλα στον ΛεΝτέι που δίνει τη μπάλα στον Ντοζίερ. Ο Ντοζίερ πασάρει την μπάλα, για να περάσει το κέντρο του γηπέδου, στον Σμαιλαγκίτς που δέχεται τη μπάλα με 11,0 δευτερόλεπτα στο μπροστινό γήπεδο. Αυτό είναι μια λανθασμένη απόφαση και οι διαιτητές θα έπρεπε να είχαν σφυρίξει παράβαση 8 δευτερολέπτων, που θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί η κατοχή στην Μονακό με 12,3 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του αγώνα.

5. Με 9,8 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, ο Μοτεγιούνας ήρθε σε επαφή με τον Σμάλαιγκιτς και οι διαιτητές έκριναν προσωπικό φάουλ. Λανθασμένη απόφαση.  Καθώς πρόκειται για παιχνίδι με δυνατότητα επανεξέτασης (άρθρο 3.4), οι διαιτητές εξέτασαν το υλικό και θεώρησαν ότι ο Μοτεγιούνας δεν έκανε νόμιμη προσπάθεια να παίξει την μπάλα. Οι διαιτητές αποφάσισαν ότι η κλήση έπρεπε να αναβαθμιστεί σε αντιαθλητικό φάουλ. Σωστή απόφαση.

6. Με 1,2 δευτερόλεπτο να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, ο Ντοζίερ μαρκάρεται από τον Μοτεγιούνας και η μπάλα αγγίχθηκε νόμιμα από τον αμυντικό, με αποτέλεσμα να βγει εκτός ορίων. Πριν από την απελευθέρωση της μπάλας ο Τζόρνταν Λόιντ μαρκάρει τον Ζακ ΛεΝτέι με τα δύο του χέρια γύρω από το σώμα του. Αυτή η ενέργεια περιόρισε την ελευθερία κινήσεων του ΛεΝτέι και θα έπρεπε να είχε κριθεί φάουλ. Η ποινή αυτού του φάουλ θα έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα μια ελεύθερη βολή για τον ΛεΝτέι και την κατοχή για την Παρτίζαν στην πλάγια γραμμή που ήταν πιο κοντινό στο σημείο που έγινε το φάουλ. Λανθασμένη απόφαση. 

Στο πλαίσιο της δράσης, υπήρξε μια τυχαία επαφή στο πρόσωπο του Τζόρνταν Λόιντ όταν και οι δύο παίκτες έπεσαν στο παρκέ ως αποτέλεσμα του χαμένου φάουλ. Αυτό ήταν μια σωστή απόφαση. Λόγω της επαφής στο πρόσωπο, οι διαιτητές αποφάσισαν να επανεξετάσουν το ριπλέι στο πλαίσιο του αναθεωρήσιμου παιχνιδιού για πράξη βίας ή πιθανή πράξη βίας (άρθρο 4.2). Οι διαιτητές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ή να προσδιορίσουν οποιοδήποτε είδος πιθανής πράξης βίας, έτσι κράτησαν την αρχική απόφαση.

Σχετικά με το χαμένο φάουλ για επαναφορά, καθώς η ενέργεια δεν λήφθηκε στο γήπεδο, οι διαιτητές δεν επιτρέπεται να διαιτητεύσουν ξανά το παιχνίδι στο μόνιτορ.

Οι διαιτητές έκαναν επίσης προσαρμογή του ρολογιού (άρθρο 4.1) και έθεσαν το ρολόι του αγώνα στο 1,1 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το Pickngreen.gr σε Facebook, Twitter και Instagram!

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση