ΕΟΚ: Στο Ηράκλειο το πρώτο “Final 8” του Κυπέλλου

Ο Βαγγέλης Λιόλιος δήλωσε πως το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας- το πρώτο στην ιστορία- θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης όπως πολλές άλλες διοργανώσεις με τελευταίο το Super Cup.

Η ΕΟΚ παρουσίασε επίσημα το Final Four του Κυπέλλου Εθνικών κατηγοριών ως UNICEF Trophy, από το οποίο θα προκύψει η όγδοη ομάδα του θεσμού μια και οι επτά πρώτες της βαθμολογίας του πρώτου γύρου της Basket League, θα πάρουν τα υπόλοιπα εισιτήρια. Στη συνέχεια θα γίνει κλήρωση για να οριστούν τα ζευγάρια των προημιτελικών και ούτε καθεξής.

Η σημερινή κλήρωση έδωσε δύο δυνατά ζευγάρια: Ηρακλής ΚΑΕ 2022 – Πανιώνιος και ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ – Παπάγου με τους ημιτελικούς να διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο του Χολαργού και τον τελικό στο ΟΑΚΑ στις 15 και 17 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε στις δηλώσεις του πως το πρώτο Final 8 θα γίνει στα “Δύο Αοράκια”

“Όποιος κερδίσει το UNICEF Trophy θα λάβει μέρος στο Final 8 και εκεί θα μπορεί να έχει και τους οπαδούς μαζί. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε φιλάθλους των ομάδων, φιλάθλους όμως. Ανθρώπους που αγαπούν τις ομάδες τους σε ένα πολύ φίλαθλο πνεύμα. Παρακαλώ όλους σας, τις συμμετέχουσες ομάδες, να φέρουν τα παιδιά στο γήπεδο, τις ακαδημίες σας. Το κοινό μας θα είναι το μέλλον. Η ομάδα που θα κερδίσει το τρόπαιο θα συμμετάσχει στο Final 8 με τις επτά πρώτες ομάδες του πρώτου γύρου της Basket League στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι άνθρωποι της Κρήτης αγαπούν το μπάσκετ και το στηρίζουν. Θα θέλαμε το επόμενο να πάει και σε μια άλλη περιοχή και θα πάει σε μια άλλη περιοχή, όταν όλοι καταλάβουν πως το μπάσκετ είναι εντός των τεσσάρων γραμμών και έξω είμαστε όλοι ενωμένοι. Τι ωραιότερο θα ήταν να είναι Κυπελλούχος μια ομάδα από τις τέσσερις του Final 4. Όλοι μπορούμε να ονειρευόμαστε. Στον τελικό του UNICEF Trophy, θα έρθει ο αναπληρωτής διευθυντής από το κεντρικό γραφείο της UNICEF και θα επισφραγίσει την αγαστή συνεργασία. Θα είμαστε για πολλά χρόνια μαζί για να προασπίσουμε την επόμενη γενιά και να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι αξίες, είναι αρχές, είναι πολιτισμός. Αυτός είναι ο ρόλος μας ως ομοσπονδία», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΕΟΚ.

Πηγή: eurohoops.net

Διαβάστε επίσης: