Μπερτομέου: «Μερικοί σύλλογοι θέλουν να κερδίζουν με κάθε κόστος και μετά παραπονιούνται»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για την απομάκρυνσή του από την θέση του CEO της Ευρωλίγκα, τα οικονομικά δεδομένα της λίγκας και το δυσοίωνο μέλλον της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «2playbook»:

«Μερικοί σύλλογοι θέλουν να κερδίζουν με κάθε κόστος. Για αυτό, πρέπει να μπορούν να προσεγγίσουν παίκτες χωρίς κανέναν περιορισμό. Αυτό δημιουργεί μια εικόνα όπου δημιουργούν κόστος ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Μετά παραπονιούνται ότι το πρωτάθλημα δεν πληρώνει αρκετά.

Υπάρχουν και εκείνοι που γνωρίζουν ότι αυτοί οι περιορισμοί είναι αμοιβαίο όφελος. Για να είναι παραγωγικός ο οικονομικός έλεγχος, πρέπει όλοι να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και τον οργανισμό. Διαφορετικά, το σύστημα δεν θα λειτουργήσει.

Το σημείο ισορροπίας θα επιτευχθεί όταν οι σύλλογοι συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν πάντα να κερδίζουν και ότι το κόστος πρέπει να είναι ισορροπημένο. Πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα εσόδων, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις παραδοσιακές αγορές. Τα έσοδα από Γαλλία και Γερμανία είναι 1 εκατ. ευρώ. Οι πλούσιες αγορές πρέπει να συμπεριληφθούν στο οικοσύστημα της Euroleague».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα ανοίγματος της Euroleague στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Υπάρχει πιθανότητα, αλλά υπάρχει και φόβος. Και πρέπει να φοβάσαι κι εσύ».

Για το αν είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Euroleague: «Όχι, τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη συμμαχία των συλλόγων στο παρελθόν. Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δουλεύουν χρόνια μαζί και έχουν φτιάξει κάτι. Δεν θέλω αυτή η γνώση και η εμπειρία να τελειώσει εδώ».

Αφήστε μια απάντηση