Μπασκόνια: Ελέγχεται για ντόπινγκ ο Χένρι

Φάκελο σε βάρος του Πιέρια Χένρι άνοιξε η FIBA για λόγους ντόπινγκ. Προσωρινά σε διαθεσιμότητα ο παίκτης. Για διαδικαστικό ζήτημα κάνει λόγο η Μπασκόνια.

Η FIBA λοιπόν άνοιξε φάκελο κατά του Πιέρια Χένρι για λόγους που σχετίζονται με ντόπινγκ. Για αυτό το λόγο κιόλας η Παγκόσμια Ομοσπονδία έθεσε σε προσωρινή διαθεσιμότητα τον Αμερικανό γκαρντ. Παράλληλα η Μπασκόνια διέκοψε – προσωρινά – το συμβόλαιο του παίκτη μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα. Αυτό έγινε με την σύμφωνη γνώμη του παίκτη.

Παρόλα αυτά οι Βάσκοι τονίζουν με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν επί του θέματος, πως πρόκειται μάλλον για ένα διαδικαστικό ζήτημα, το οποίο δεν απορρέει από κάποιο θετικό δείγμα που παρέδωσε ο παίκτης σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ.Κάπως έτσι, επιβεβαιώνεται εν μέρη το δημοσίευμα της AS που ήθελε την απουσία του Χένρι από τους τελευταίους αγώνες της Μπασκόνια να μην οφείλεται σε τραυματισμό, όπως είχε αρχικά αναφερθεί.

Παρακάτω ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

«Με αφορμή τη διενέργεια ελέγχου ρουτίνας αντιντόπινγκ στον παίκτη Πιέρια Χένρι από τις αρχές της FIBA, η FIBA συμφώνησε να ανοίξει φάκελο για τον παίκτη και την προσωρινή αναστολή της άδειας του μέχρι την επίλυση του θέματος. Τόσο ο φάκελος, όσο και η συμφωνηθείσα αναστολή δεν απορρέουν από το γεγονός ότι ο παίκτης έδωσε θετικό αποτέλεσμα στον έλεγχο αντιντόπινγκ για απαγορευμένες ουσίες, αλλά μάλλον απορρέει από διαδικαστικό ζήτημα.

Με δεδομένο ότι ο παίκτης έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω φακέλου, η Μπασκόνια και ο Πιέρια Χένρι συμφώνησαν να τερματίσουν προσωρινά το υπάρχον συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών, με εμπιστοσύνη σε μια γρήγορη και ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατό.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νέα ενημέρωση.»

Αφήστε μια απάντηση