Αταμάν: «Eκτός παρκέ είμαι καλός άνθρωπος, στο γήπεδο όμως είμαι εγωιστής»

Ο Εργκίν Αταμάν είναι μία από τις πιο κυρίαρχες φιγούρες των πάγκων, ένας πρωταγωνιστής πέρα των παικτών του.

Ο ίδιος ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης και της Εθνικής Τουρκίας δήλωσε στο DAZN:

“Εκτός παρκέ δεν είμαι καθόλου εγωιστής. Είμαι ένας καλός άνθρωπος. Πρέπει όμως να διαθέτεις εγωισμό μέσα στο γήπεδο επειδή δουλεύεις με παίκτες σταρ που διαθέτουν μεγάλα “εγώ”, είπε ο Εργκίν Αταμάν και συνεχίζει:

“Χάρη σε αυτό το “εγώ” μπορώ και κοντρολάρω το αντίστοιχο των παικτών μου. Όταν διαθέτεις ισχυρό πνευματικό χαρακτήρα, οι παίκτες σε πιστεύουν περισσότερο. Στο μπάσκετ δεν είναι όλα ξεκάθαρα στο γήπεδο. Μερικά πράγματα ξεκινούν από το κεφάλι και πρέπει να τα δείχνεις”.

Η Έφες αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην Πόλη την 1η Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν (5-5) στο δρόμο για το “three-peat”:

“Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν και αυτό που θέλουμε είναι να μπούμε στα πλέι οφς. Περιμένουμε τον Σέιν Λάρκιν και για αυτό ως τώρα δεν έχω μιλήσει για την πιθανότητα να πάρουμε τρίτο τίτλο στη σειρά. Όλοι για αυτό μιλούν. Δεν είναι καλό για μας. Όταν όλοι στην ομάδα αναρρώσουν, τότε θα η Έφες θα γίνει τρομακτική. Η επιτυχία μας προέρχεται από την ταυτόχρονη παρουσία του Λάρκιν με τον Μίτσιτς” .

Όσο για την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το όνομα του ως προς τη μετακόμιση του στο ΝΒΑ, ο Αταμάν είπε:

“Έχω κερδίσει τα πάντα. Έχω την αυτοπεποίθηση να αναλάβω μία ομάδα του ΝΒΑ. Μετά όμως τις συνομιλίες μου με παράγοντες του ΝΒΑ, διαπίστωσα ότι βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Λένε σε μένα πως θα πρέπει να πάω στην Αμερική και να γίνω ασίσταντ για μερικά χρόνια. Είναι μη ρεαλιστικό να περιμένεις ένας κόουτς που κέρδισε δύο Ευρωλίγκες να γίνει βοηθός. Θα το έκανα στα 40 μου. Όχι τώρα στα 56”.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση