Γκλίκμαν: «Καμία ομάδα από το Ντουμπάι την νέα σεζόν»

Ο CEO της Euroleague, Μάρσαλ Γκλίκμαν, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει ομάδα από το Ντουμπάι στη διοργάνωση την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μιλώντας στην Walla, o CEO της Euroleague αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παρουσίας ομάδας από το Ντουμπάι στη διοργάνωση, λέγοντας: «Δεν πρόκειται να υπάρξει ομάδα από το Ντουμπάι τη νέα σεζόν στην Euroleague. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις μαζί τους τα δύο τελευταία χρόνια και είναι αλήθεια ότι μας ενδιαφέρει μια τέτοια προοπτική. Όμως για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί σκέψη και σχεδιασμός. 

Είναι μια διαφορετική και ειδική κατάσταση. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τα logistics. Εάν χρειάζονται τέσσερις ώρες για να φτάσει κάποιος στο Ντουμπάι από το Τελ Αβίβ, τότε οι πτήσεις από άλλες χώρες της Ευρώπης θα φτάσουν και τις επτά ώρες. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχει μια αναπτυσσόμενη αγορά εκεί, υπάρχουν χρήματα και υπάρχει ένα μεγάλο γήπεδο, αλλά δεν υπάρχει ιστορία και παράδοση. Δεν υπάρχει κανένα πρωτάθλημα και καμία ομάδα ακόμα. Θα θέλαμε να δούμε το μπάσκετ να αρχίσει να αναπτύσσεται λίγο και εκεί»

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παρουσίας ομάδας από το Ντουμπάι στο Eurocup τόνισε: «Το Eurocup έχει πραγματικά μικρούς συλλόγους με χαμηλό μπάτζετ και θα ήταν δύσκολο να τους ζητήσουμε να πετάξουν στο Ντουμπάι. Θα ήταν πολύ ωραίο να φέρουμε το Ντουμπάι στην οικογένεια της EuroLeague. Θα υπήρχε και πολιτικός αντίκτυπος. Μου αρέσει να βλέπω Έλληνες και Τούρκους μαζί στο γήπεδο. Θα ήταν υπέροχο να παρακολουθώ τους Ισραηλινούς να παίζουν εναντίον των Άραβων από το Ντουμπάι».

Αφήστε μια απάντηση