Ζούρος: «Mπορεί να αποτελέσει σημαντική προσθήκη για τον Παναθηναϊκό ο Πονίτκα»

Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ματέους Πονίτκα, και εξήγησε υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσει να βοηθήσει το «τριφύλλι» την φετινή σεζόν.

Αρχικά, μιλώντας στην εφημερίδα Real News ανέλυσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού: «Τον Πονίτκα τον γνώριζα και πριν από το Ευρωμπάσκετ, ως παίκτης της Ζενίτ, της Λοκομοτίβ παλαιότερα, της Τενερίφης και άλλων συλλόγων. Κατά τη γνώμη μου διαφέρει η απόδοση κάποιου παίκτη που φορά τα χρώματα της ομάδας του με τις παρουσίες του στην εθνική. Μεγαλύτερες απαιτήσεις, νέο περιβάλλον αυξημένη πίεση παίζουν αναντίρρητα το ρόλο τους. 

Με την Πολωνία πράγματι εντυπωσίασε, ήταν ο παίκτης-ορχήστρα, μπορούσε να σκοράρει από παντού, να πασάρει, να παίξει άμυνα, να κάνει τα πάντα. «Τριάρι» μεν, αλλά με δυνατότητα να προσφέρει και από άλλες θέσεις. Στον σύλλογό του, πάντως, και εν προκειμένω στον Παναθηναϊκό, θα κληθεί να υπηρετήσει συγκεκριμένο ρόλο σε συγκεκριμένο πλάνο και όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί, τόσο καλύτερα θα αποδώσει».

Για το αν πρόκειται να βγάλει τα λεφτά της η μεταγραφή αυτή είπε «Ναι, πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη, αρκεί, όπως σαν είπα, να εγκλιματιστεί εγκαίρως στα καινούργια δεδομένα που τον περιμένουν».

Επιπλέον τόνισε «Ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στον αφρό της Ευρωλίγκα όπου ανήκει και εύλογα οι απαιτήσεις θα είναι για όλους και όχι μόνο για τον Πονίτκα, πολλαπλάσιες. Όμως επειδή ακριβώς είναι παίκτης με προσωπικότητα και αθλητική παιδεία, εκτιμώ ότι θα βοηθήσει. Θα επιμείνω ωστόσο στην ομαδική δουλειά, ένας κούκος δεν έφερε και δεν θα φέρει ποτέ την άνοιξη. 

Θέλω να πω ότι η εξέλιξη του Πονίτκα, που παρεμπιπτόντως στα 29 του χρόνια είναι σε πολύ καλή ηλικία, θα εξαρτηθεί κατά πολύ και από το πόσο καλά θα δέσει το νέο σύνολο που χτίζεται. Μέσα δηλαδή από την ομαδικότητα, όπως συνηθίζω να εκτιμώ, θα ξεχωρίσουν εκείνοι που θα πάρουν την ομάδα τους από το χέρι και θα την απογειώσουν. Ωστόσο για να το κλείσω εδώ, η στόφα του και γενικότερα ο τρόπος που αγωνίζεται αφήνουν υποσχέσεις για εκπλήρωση των σταθερών υψηλών προσδοκιών του Παναθηναϊκού και των δικών του».

Πηγή: sdna.gr

Αφήστε μια απάντηση