Πονίτκα: «Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι»

Ο Ματέους Πονίτκα σχολίασε την νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στο Περιστέρι ενώ μίλησε και για την απραξία που είχε η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματέους Πονίτκα: «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που παίξαμε για τελευταία φορά. Ήμασταν εκτός ρυθμού. Δεν είχαμε παιχνίδια για 20 ημέρες, αλλά είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε. Ακόμα και στην προετοιμασία για 10 ημέρες προπονείσαι και παίζεις. Εμείς «πεινάγαμε». Μπορεί να μας έλειψε η φόρμα, αλλά σημασία έχει πως κερδίσαμε και παίξαμε ομαδικά. Παίξαμε καλά όμως. Γυρίσαμε την μπάλα,  και κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι το Σάββατο στο Περιστέρι» είπε και πρόσθεσε « Ένας από τους πρώτους μου προπονητές στο πολωνικό πρωτάθλημα έλεγε ότι η άμυνα και τα ριμπάουντ δίνουν νίκες και η έξυπνη επίθεση κερδίζει τα πρωταθλήματα. Σήμερα τα είχαμε όλα. Κάναμε ότι πρέπει να κάνουμε και στην άμυνα και στην επίθεση. Και συμμετείχαμε όλοι. Και αυτό είναι το «κλειδί» για την νίκη μας και την εμφάνισή μας. Εκμεταλλευτήκαμε τα πλεονεκτήματά μας».

Για το παιχνίδι του Σαββάτου: Θα είναι τελείως διαφορετικό ματς. Μετά από αυτή την ήττα θα είναι πληγωμένοι, όπως και εγώ  και θα βγουν με τελείως διαφορετική νοοτροπία. Θα προετοιμαστούν πολύ καλύτερα και θα προσπαθήσουν να πάρουν… εκδίκηση. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι και από σήμερα να κάνουμε το 2-0 και να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας».

Για το ότι παίζει σε πολλές θέσεις: «Το να παίζω σε πολλές θέσεις είναι κατάρα και ευλογία μαζί. Όταν παίζω playmaker μ αρέσει γιατί βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Πολλές φορές θυσιάζω τα στατιστικά μου. Δε με νοιάζουν. Μ αρέσει το μπάσκετ. Το αγαπάω. Και μ αρέσει ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Έτσι μεγάλωσα μπασκετικά αυτό είναι το μότο μου και αυτό κάνω από μικρός. Στις μεγάλες ομάδες δε χωράνε ατομιστές».

Τέλος για την συνέχεια του πρωταθλήματος συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Παιχνίδι με παιχνίδι. Δε χρειάζεται να κοιτάμε μακριά. Δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Σκεφτόμαστε το παιχνίδι του Σαββάτου. Να διορθώσουμε ότι δεν κάναμε καλά και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν κοιτάμε τον Ιούνιο και τον Αύγουστο».

Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη!

Αφήστε μια απάντηση