Πονίτκα: «Ο Παναθηναϊκός με ήθελε πολύ και με έπεισε» 

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ματέους Πονίτκα, μίλησε στο PicknGreen και τον Γιάννη Κυδωνάκη κατά την διάρκεια της Media day. Αναφέρθηκε στους στόχους, την απόφαση του να έρθει αλλά και τις πρώτες εντυπώσεις του.

– Ματέους νέα σεζόν, νέα ομάδα ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα;

Απάντηση: « Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος μιας ιστορικής ομάδας, με μεγάλη βάση οπαδών και πολύ καλή οργάνωση. Ένα κλαμπ που έχει παίκτες και προπονητές υψηλού επιπέδου, οπότε μόνο χαρά νιώθω και προσμονή για να αρχίσει η σεζόν.».

– Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι, καθώς κι αυτοί της ομάδας;

Απάντηση: « Πάντα οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας, οπότε θέλω να παίρνουμε την νίκη σε κάθε παιχνίδι και θα κάνω τα πάντα για αυτό. Είμαστε μία νέα ομάδα, η οποία θα πρέπει να μάθει να ζει με την καθημερινή πίεση και να κερδίζει στα κρίσιμα σημεία κάθε αγώνα. Η Ευρωλίγκα είναι μία πολύ απαιτητική διοργάνωση και κάθε αντίπαλος μπορεί να σε κερδίσει. Θα δούμε πως θα ξεκινήσει η σεζόν και μέσα από την δουλειά σταδιακά τι θα καταφέρουμε. Παρόλα αυτά έχω ελάχιστες μέρες στην ομάδα, αύριο θα κάνω την πρώτη μου προπόνηση με τον Παναθηναϊκό, οπότε δεν θέλω να υποσχεθώ πολλά τόσο νωρίς.».

– Πόσο εύκολη ήταν απόφαση να έρθεις στον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά από πολύ καλές εμφανίσεις στο Eurobasket;

Απάντηση: « Πολύ εύκολη. Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν ξεκάθαροι μαζί μου, μου εξήγησαν ακριβώς τον ρόλο για τον οποίο με προορίζουν. Όταν μια ομάδα σε θέλει πολύ και το δείχνει, σημαίνει ότι θα είσαι ενεργό μέλος της κι άρα η απόφαση είναι εύκολη. Εγώ θέλω να παίζω και να βοηθώ την ομάδα μου. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που βρίσκεται στο στάδιο της αναδόμησης, στην ίδια φάση βρίσκομαι κι εγώ τόσο ως παίκτης όσο και ως χαρακτήρας. Οπότε ήταν το απόλυτο ταίριασμα.».

Παρακάτω ακολουθεί link με τις δηλώσεις του Ματέους Πονίτκα στο PicknGreen:

https://fb.watch/fNJHZkvN3-/

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση