Παναθηναϊκός: Σημαντική νίκη αλλά θέλει δουλειά και προσθήκη!

Ο Παναθηναϊκός χθες πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (75-77), κερδίζοντας έτσι χρόνο να δουλέψει αλλά και να βρει επιτέλους τα κομμάτια που του λείπουν για να τα προσθέσει.

Ένα διπλό σε μία έδρα όπου έχεις να περάσεις 5 ολόκληρα χρόνια και που πέρσι διασύρθηκες (81-48) σίγουρα μόνο δεδομένο και αμελητέο δεν είναι. Στην περίπτωση του φετινού Παναθηναϊκού που είναι μία καινούρια ομάδα και με νέο προπονητή είναι ακόμη πιο σημαντική. Ο δε τρόπος που ήρθε είναι μία νίκη που χαλυβδώνει τον χαρακτήρα μίας ομάδας και βεβαίως της δίνει περισσότερο χρόνο να δουλέψει και να αποκτήσει μεγαλύτερη χημεία για τα μελλοντικά παιχνίδια.

Παρόλα αυτά κάποια πράγματα χρήζουν άμεσης διόρθωσης είτε με εσωτερικές επιλογές είτε με προσθήκη-ες που είναι απαραίτητο να συμβούν. Η αξιοποίηση του υπάρχοντος ρόστερ σίγουρα μπορεί να γίνει καλύτερη και θα γίνει όσο ο coach Ράντονιτς θα μαθαίνει καλύτερα την ομάδα του και θα βρίσκει κάποιες σταθερές στο παιχνίδι της η ομάδα. Ήδη κάποια πράγματα σε άμυνα κι επίθεση αρχίζουν να εμφανίζονται, με τα περιθώρια για βελτίωση όμως να είναι πολλά. Ίσως κάποια στιγμή ο Λευτέρης Μαντζούκας αλλά και ο Χουγκάζ να αξίζουν μία ευκαιρία να πέσουν στα βαθιά.

Από την αλλή η ανάγκη για ένα 4 αρχικά που θα προσφέρει σταθερό σουτ από τα φτερά, αλλά και θα έχει σημαντική συνεισφορά στον τομέα των ριμπάουντ βγάζει μάτι. Ο Παναθηναϊκός έχει καθυστερήσει απελπιστικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι το πορτοφόλι του. Επιπλέον ίσως κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά να χρειαστεί μία προσθήκη στην θέση 5 με έναν παίκτη διαφορετικού στυλ από τους υπάρχοντες. Ενός παίκτη με γρηγορότερα πόδια κι η περίπτωση του Κώστα Αντετοκούνμπο αν μείνει ελεύθερος θα ήταν ιδανική.

Όπως και να έχει θα πρέπει οι άνθρωποι της ομάδας να τρέξουν τα όποια θέματα υπάρχουν για να καλυφθούν τα κενά, ενώ ο κόσμος θα χρειαστεί να κάνει μεγάλη υπομονή και να δώσει πίστωση χρόνου στην ομάδα προκειμένου να δουλέψει, να βάλει βάσεις στο παιχνίδι της, έτσι ώστε να ετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται στην κρίσιμη περίοδο της χρονιάς που είναι από τον Μάρτιο και μετά.