Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 90-89

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την Μπαρτσελόνα για την 13η αγωνιστική της Euroleague στο ΟΑΚΑ και πήρε σημαντική νίκη με σκορ 90-89.
Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα post game

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Euroleague ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα και επικράτησε σε σπουδαίο παιχνίδι με σκορ 90-89.

Η απάντηση του Κέντρικ Ναν για τον Ιωάννη Παπαπέτρου ήταν ξεκάθαρη!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γκραντ, Λορέντζο Μπράουν, Καλαϊτζάκη, Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ, ενώ η Μπαρτσελόνα με τους Πάντερ, Πάρκερ, Βέσελι, Αμπρίνες και Σατοράνσκι. Ο Παναθηναϊκός καλύτερα στο παιχνίδι από ότι στους προηγούμενους αγώνες, με περισσότερη ένταση στην άμυνα και έναν Χουάντσο ορεξάτο. Με 5 πόντους του Λορέντζο και 4 του Χουάντσο οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 9-6 στα μέσα του δεκαλέπτου. Η είσοδος του Νούνιεζ έδωσε νέα πνοή στην Μπαρτσελόνα, η οποία έγινε πιο επιθετική. Ο Ισπανός άσος είχε 7 γρήγορους πόντους και ένα κλέψιμο. Λιγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 22-19 με νέο τρίποντο του Μπράουν, ενώ στην συνέχεια ο Κέντρικ Ναν πίσω από το κέντρο έκανε το 25-19.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με νέο τρίποντο του Ναν. Η καλή εικόνα του «τριφυλλιού» δεν συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Μπαρτσελόνα βρήκε λύσεις και προσπέρασε στα μέσα του δεκαλέπτου με 35-33. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με ένα 5-0 και προηγήθηκε με 38-35. Η Μπαρτσελόνα είχε απάντηση όμως και προσπέρασε ξανά. Το ημίχρονο έκλεισε με το ισόπαλο 45-45 μετά από εύστοχο μπάζερ μπίτερ του Κέντρικ Ναν.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε τον Επτάστερο με τους Γκραντ, Λορέντζο Μπράουν, Ναν, Χουάντσο και Λεσόρ. Μετά το 51-48 υπέρ του Παναθηναϊκού ακολούθησε ένα 10-0 σερί με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα με 58-51. Το οποίο επί μέρους αυξήθηκε και έδωσε προβάδισμα 11 πόντων στην Μπαρτσελόνα. Ο Μήτογλου με τρίποντο μείωσε σε 58-66, ενώ με 2/2 βολές του Σλούκα διαμορφώθηκε το 60-66. Λιγό αργότερα με μία βολή και ένα δίποντο η Μπάρτσα έπιασε πάλι διαφορά 9 πόντων (60-69). Ο Κέντρικ Ναν με νέο μπάζερ μπίτερ από το κέντρο έκανε το 63-69.

Το δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Ναν για το 66-69 καιι το -3 των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο Ναν είχε πάρει φωτιά και με το 5ο τρίποντο του ισοφάρισε το παιχνίδι σε 69-69. Η ευστοχία πίσω από τα 6.75 συνεχίστηκε με τρίποντο του Μήτογλου για το 72-71 και το πρώτο «πράσινο» προβάδισμα μετά από ώρα. Ο Επτάστερος ανέβασε στροφές και δεν κατέβασε ταχύτητα για τις επόμενες επιθέσεις, κάνοντας το 77-71. Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός έκανε συνεχόμενα λάθη και επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να επιστρέψει στο ματς μειώνοντας σε 77-74. Οι ομάδες μπήκανε στην crunch time με το 84-81 υπέρ του «τριφυλλιού». Ο Πάντερ με σκοτωμένο σουτ μετά από επιθετικό ριμπάουντ έκανε το 84-84. Με μία βολή του Λεσόρ έγινε το 85-84 με 45” να απομένουν, ενώ ο Γάλλος λίγο αργότερα έκλεψε και σκόραρε για το 87-84. Η Μπαρτσελόνα βρήκε σκορ με ένα ανορθόδοξο τίπ της μπάλας από τον Βέσελι και ο Ναν με 13,4” οδηγήθηκε στην γραμμή των βολών. Με 2/2 διαμόρφωσε το 89-86. Oι διαιτητές στην πορεία ανακάλυψαν φάουλ για τρεις βολές στον Σατοράνσκι από τον Ναν. Ο Αμερικανός αποβλήθηκε με 5 φάουλ, ενώ ο Τσέχος ευστόχησε σε 3/3 βολές για το 89-89. Ο Παναθηναϊκός είχε την επίθεση με 8.9” να απομένουν. Ο Λεσόρ στα 3.4” ευστόχησε σε 1/2 βολές για το 90-89.

Περισσότερα σε λίγο…

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 45-45,

Το πλήρες στατιστικό του αγώνα θα το βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε το Pickngreen.gr σε Facebook, Twitter και Instagram!

Για περισσότερα Παναθηναϊκά νέα διαβάστε μας στο Pickngreen.gr.

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης