Παναθηναϊκός: Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός απέστειλε σκληρή επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωλίγκα για να εκφράσει τα παράπονά του για τη διαιτησία στην ήττα από την Παρτιζάν (89-91) στο ΟΑΚΑ (3/11), ενώ περιμένει και τον πρόεδρο της διοργανώτρια αρχής, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, στην Αθήνα για να συζητήσουν περαιτέρω.

Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη ενημερώσει μέσω του Υπευθύνου Επικοινωνίας της ΚΑΕ, Δημήτρη Κοντού, πως “θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ό,τι μπορεί μέσα στα όρια της νομιμότητας, για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, η οποία δυστυχώς μας ακολουθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό” και πέρασε αμέσως από τα λόγια στην πράξη.

Αρχικά απέστειλε σκληρή διαμαρτυρία επιστολής στην Ευρωλίγκα, ενώ είναι εν αναμονή και της επίσκεψης του προέδρου της, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, στην Αθήνα. Μέσα σε όλα, κινείται για τον εντοπισμό του φιλάθλου που προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή στο 37′ της ήττας από την Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ, στον οποίο έχει ήδη απαγορεύσει ξανά την είσοδο.

Τα μέτρα όπως τα επικοινώνησε η ΚΑΕ με αφορμή ό,τι έγινε στο παιχνίδι για την έκτη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα:

1. Aπέστειλε σκληρή επιστολή στη Euroleague για “τα κακώς κείμενα της διαιτησίας”, ξεκαθαρίζοντας πως “δεν θα ανεχθεί να επαναληφθούν τέτοια περιστατικά που αδικούν κατάφορα την ομάδα (έχει αποσταλεί το σχετικό υλικό)”.

2. Κατέθεσε πρόταση για αλλαγές στον κανονισμό του “coach challenge”, ώστε “να μειωθούν οι περιπτώσεις λαθών που κρίνουν και επηρεάζουν τα αποτελέσματα”.

3. Περιμένει τον πρόεδρο της Ευρωλίγκας, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, στην Αθήνα για να “συζητηθούν πολλά σημαντικά θέματα που αφορούν στο προϊόν και στα όσα συμβαίνουν στη διοργάνωση, τα οποία χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης”.

4. Κινείται για τον εντοπισμό του φιλάθλου που προκάλεσε την ολιγόλεπτη διακοπή, η οποία και καταγράφηκε από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνα. Στον συγκεκριμένο δε θα επιτραπεί ξανά η είσοδος στο ΟΑΚΑ.

5. Έστειλε μήνυμα ενότητας στον κόσμο, ώστε “σταθούμε όρθιοι απέναντι σε όλα τα απαράδεκτα και μη αποδεκτά γεγονότα που έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση σε όλους μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης