Το μόνο που έχει σημασία είναι το ροζ φύλλο αγώνα για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που στρέφει την προσοχή του στο να κερδίσει τη Δευτέρα την ΑΕΚ και να κατακτήσει τον εγχώριο στόχο του Κυπέλλου Ελλάδος στα Δυο Αοράκια, του Ηρακλείου Κρήτης.
Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να καλύψουν τη διαφορά των 14 πόντων από την ήττα επί τουρκικού εδάφους στον πρώτο γύρο, αφού ο Τζέριαν Γκραντ δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τρίποντο που επιχείρησε στο φινάλε, όμως αυτό έχει μικρή σημασία στην παρούσα φάση. Στο 16-10 ανέβηκε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, στο 15-11 έπεσε εκείνη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.
Η Φενέρ ξεκίνησε με τον Καλάθη ως άξονα στο παιχνίδι της, επιλέγοντάς τον να μαρκάρει τον Ναν και αποκόβοντας έτσι σημαντικό κομμάτι της εκτέλεσης του Παναθηναϊκού, ενώ και με τη δημιουργία του πήρε σπουδαία οφέλη, προηγούμενη στα πρώτα οκτώ λεπτά με διαφορά 12 πόντων (7-19).
Ο Βιλντόζα ήρθε να δώσει «εκρηκτικότητα» από τη θέση του πλέι μέικερ και οι Καλαϊτζάκης-Χουάντσο βελτίωσε την ανασταλτική λειτουργία των «πρασίνων», με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συνέρχονται με σερί 6-0, προτού ο Μπιμπέροβιτς σημειώσει στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου το 13-21.
Η είσοδος του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο παρκέ βοήθησαν τους πράσινους να βελτιώσουν κατά πολύ την αμυντική τους συμπεριφορά.
Στο 24’15” το ματς ήρθε στα ίσια (25-25), με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν κεφάλι 3 πόντων (27-30) στα 3’21” πριν την ανάπαυλα. Μέχρι το 20′ το τριφύλλι έτρεξε, όμως, ένα σερί 11-0 για να πάει στα αποδυτήρια με ένα προβάδισμα 8 πόντων (38-30). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρήκε, μάλιστα, 16 ολόκληρους πόντους από τα 8 λάθη των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος.
Οι ανεβασμένοι Ναν και Λεσόρ ύψωσαν ανάχωμα στην προσπάθεια των Καλάθη-Ουίλμπεκιν να αρχίσουν αντεπίθεση για την τουρκική ομάδα (44-38 στο 24′), με τον Χουάντσο να αναδεικνύεται στο άτομο, που αποτελούσε το «συγκολλητικό στοιχείο» στην άμυνα, σκοράροντας στην άλλη πλευρά για το +15 στο τρίλεπτο για τη λήξη της τρίτης περιόδου (53-38). Με τον Μπιμπέροβιτς να επιχειρεί να γίνει «παράγοντας Χ» με τα μακρινά του σουτ, η Φενέρ μείωσε στο -10, το οποίο κράτησε με κάρφωμα του Μότλεϊ για το 57-47 του δεκαλέπτου.
Με ένα γκολ-φάουλ του Σκότι Γουίλμπεκιν και δύο καλάθια του Τζόναθαν Μότλι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πλησίασε στους 5 πόντους (59-54) στο 31’47”. Από εκεί και πέρα ο Κέντρικ Ναν πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έβαλε τα 4 επόμενα καλάθια του Παναθηναϊκού, για να βοηθήσει την ομάδα του να προηγηθεί με 67-60 στο 36′.
Ακολούθησαν δύο βολές και ένα καλάθι από τον Ντίνο Μήτογλου για το 71-61 στα 71″ πριν το τέλος. Ο Νικ Καλάθης υπέπεσε σε λάθος και μετά κλώτσησε την μπάλα από νεύρα του, γεγονός που έφερε τεχνική ποινή για τον Έλληνα γκαρντ της Φενέρ.
Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό και, πια, η διαφορά ήταν το διακύβευμα, με τον Λεσόρ να σκοράρει από κοντά με λέι απ για το 34.1″ και τον Γιασικεβίτσιους να καλεί ξανά τάιμ άουτ (74-61). Ο Ουίλμπεκιν πέτυχε γκολ-φάουλ στα 22.9″ για το 74-63, καθώς έχασε τη συμπληρωματική βολή, με το σκορ αυτό να είναι και το τελικό, αφού ο Γκραντ αστόχησε στο τελευταίο σουτ για την ισοφάριση της διαφοράς.
Τα δεκάλεπτα: 13-21, 38-30, 57-47, 74-63.
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.









This Post Has One Comment
Pingback: Αταμάν: «Κερδίσαμε τον βασικό αντίπαλό μας για την 4η θέση με 11 πόντους έχοντας 2/12 τρίποντα» – Pickngreen.gr