Μέξας: «Ο Ντουέιν πρέπει να προσαρμοστεί»

Ο Κώστας Μέξας στις δηλώσεις του εστίασε και στην παρουσία του Ντουέιν Μπέικον και την ανάγκη να μπει σε ένα διαφορετικό πλαίσιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μέξας:

«Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα ήταν καλή στο κομμάτι της εκτέλεσης, είχαμε καλύτερη ταχύτητα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αυτό, σε ένα βαθμό αναμενόμενο. Μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο ήμασταν εκεί και κάποιες κακές αποφάσεις έδωσαν το δικαίωμα στη Μονακό να ξεφύγει. Δεν επιστρέψαμε από αυτό πνευματικά. Τα λάθη πληρώνονται στην Ευρωλίγκα και πρέπει να είσαι 40 λεπτά σε εγρήγορση. Προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα χωρίς να υπάρχει χρόνος λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Η εικόνα του τέταρτου δεκαλέπτου δεν είναι αντιπροσωπευτική. Πρέπει να τη βελτιώσουμε. Ακόμα και το βίντεο είναι μια πολύ σημαντική προπόνηση για εμάς.

Ξέραμε ότι θα υπάρχει αδυναμία λόγω small ball αλλά δεν κάναμε box out για να πάρουμε ριμπάουντ. Χωρίς box out δεν μπορείς να πάρεις ριμπάουντ με αυτή την ομάδα. Σίγουρα μας πόνεσε αυτό, δεχτήκαμε κακούς πόντους, απλά πρέπει να δούμε το γιατί.

Προσπαθούμε να βάλουμε τον Μπέικον σε μια διαφορετική λειτουργία ομάδας. Δεν θα κρίνω τι έγινε πριν. Από τη μία μέρα στην άλλη δεν είναι εύκολο. Θέλει το χρόνο του. Θα υπάρξουν μέρες που θα το κάνει καλύτερα και μέρες που θα το κάνει χειρότερα. Πρέπει να βρούμε ισορροπία και για να πάρουμε πράγματα από τον Μπέικον. Ο κόουτς θέλει το ομαδικό παιχνίδι και πρέπει ο Ντουέιν να προσαρμοστεί σε αυτό. Θα κάνουμε το πρωί χαλάρωμα στο Μονακό. Ελπίζουμε ότι και ο Γκουντάιτις και ο Ουόλτερς θα είναι πίσω, να έχουμε μεγαλύτερο ροτέισιον. Μια ομάδα του δικού μας βεληνεκούς δεν παίζει τόσο με την επαφή. Πρέπει να μας νιώσει ο αντίπαλος και πρέπει να περάσει σιγά σιγά. Είναι must αν θέλουμε να έχουμε στόχους και ιδίως για το πρωτάθλημα και στους τελικούς».

Αφήστε μια απάντηση