Λάσο: Εντείνει την προσπάθεια ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός εντείνει τις προσπάθειες του για να πείσει τον Πάμπλο Λάσο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Ο Πάμπλο Λάσο αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Σύμφωνα με το in.gr ο Ισπανός προπονητής ζήτησε δύο πράγματα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στα επίπεδα που αρμόζουν στην ιστορία του και να επενδύσει ακόμη περισσότερα χρήματα από τα φετινά ( η φετινή επένδυση είναι αρκετά μεγάλη). Για να πετύχει αυτό τον σκοπό ο ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού» έχει καταλάβει ότι πρέπει να ξεκινήσει την αναδόμηση της ομάδας από έναν υψηλού επιπέδου προπονητή, που θα έχει την ικανότητα να βάλει την σφραγίδα του στην ομάδα κι όχι να πάει πάλι σε έναν είτε ανερχόμενο είτε από το πιο κάτω ράφι προπονητή. Το όνομα που έχουν κυκλώσει οι «πράσινοι» είναι αυτό του Πάμπλο Λάσο, ο οποίος μετά από μία απόλυτα πετυχημένη 11ετία στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι ελεύθερος να αναλάβει όποια ομάδα θέλει.

Η τελευταία πληροφόρηση θέλει τις δύο πλευρές να έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις και μάλιστα φαίνεται πως υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα για συνεργασία με τον Ισπανό τεχνικό να φαίνεται πως έχει δύο απαιτήσεις τις οποίες έχει μεταφέρει στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μοιάζει έτοιμος να τις ικανοποιήσει. Το πρώτο έχει να κάνει με την διάρκεια του συμβολαίου. Ο Λάσο φαίνεται πως ζητάει ένα κλειστό συμβόλαιο 2,5 χρόνων προκειμένου να έχει τον κατάλληλο χρόνο να παρουσιάσει και να δουλέψει το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του. Η δεύτερη απαίτηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πρώτη κι έχει να κάνει με την απαραίτητη «υπομονή» που θα πρέπει να δείξει η διοίκηση στο πρόσωπο του Ισπανού τεχνικού προκειμένου να αποδώσει η δουλειά του δεύτερου.

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια πληροφόρηση ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» είναι απόλυτα θετικός στον να εκπληρώσει και τις δύο αυτές προϋποθέσεις κάτι που δίνει μεγάλες πιθανότητες στο να ολοκληρωθεί θετικά το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα λέγεται ότι η συμφωνία μπορεί να επέλθει πολύ σύντομα με τον Πάμπλο Λάσο να έρχεται και στην χώρα μας για εγκατάσταση πριν το καλοκαίρι προκειμένου να αρχίσει από νωρίς να δουλεύει πάνω στην αναδόμηση της ομάδας.

Ο Πάμπλο Λάσο αναμένεται να φέρει μαζί του, σε περίπτωση συμφωνίας, σίγουρα έναν δικό του προσωπικό βοηθό, ενώ ο άλλος βοηθός θα είναι ο Χρήστος Σερέλης που συμφώνησε να αναλάβει την ομάδα τώρα ως head coach και μετά να συνεχίσει ως βοηθός του νέου προπονητή.

Κάτι ακόμη ενδιαφέρον που προκύπτει από αρκετές πηγές και συνδέεται με την πιθανή συνεργασία Λάσο Παναθηναϊκού, είναι το γεγονός πως η λεγόμενη μπασκετική αγορά, σύμφωνα με ατζέντηδες που συνεργάζονται με τον Παναθηναϊκό, έχει ήδη ενημερωθεί πως το γκρουπ παικτών που θα στοχεύσει το «τριφύλλι» το καλοκαίρι θα είναι από το λεγόμενο πάνω ράφι. Αυτό δείχνει την πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αυξήσει κι άλλο το αγωνιστικό μπάτζετ, ακόμη περισσότερο από ότι φέτος και μαζί με έναν προπονητή από το πολύ υψηλό επίπεδο να ξαναφέρει τον Παναθηναϊκό εκεί που αρμόζει στην ιστορία του.

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης