Κύπελλο Ελλάδας: Στα ημιτελικά το ντέρμπι αιωνίων

Ο Πανιωνιος πήρε τον κλειδάριθμο 1 όποτε το ντέρμπι μεταξύ των αιωνίων μπορεί να έρθει μόνο στον ημιτελικό κι όχι στον τελικό.

Η ανατροπή έγινε στο Final 8 του Κυπέλλου, που θα γίνει 16 με 19 Φεβρουαρίου στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Η κλήρωση για τον κλειδάριθμο του Πανιωνίου, που κατέκτησε το UNICEF Trophy, έφερε τους Νεοσμυρνιώτες με τον αριθμό «1» και έτσι… μετακίνησε κατά μία θέση όλες τις άλλες ομάδες βάσει της κατάταξης που είχαν στον πρώτο γύρο της Basket League. 

Έτσι ο Ολυμπιακός πήγε στο «2» και ο Παναθηναϊκός στο «3», κάτι που θα τους φέρει αντιμέτωπους στα ημιτελικά και όχι στον τελικό, εφόσον φυσικά αποκλείσουν οι μεν ερυθρόλευκοι τον Άρη και οι δε πράσινοι τον Κολοσσό.

Τυχερή της διαδικασίας η ΑΕΚ, που ήταν έβδομη στον πρώτο γύρο, αλλά μετά την κλήρωση του Πανιωνίου πήγε όγδοη και θα παίξει με τους Νεοσμυρνιώτες στα προημιτελικά και στα ημιτελικά-εφόσον προκριθεί, με το νικητή του Περιστέρι bwin-ΠΑΟΚ. 

Υπενθυμίζεται πως δεν έγινε κλήρωση για τα ζευγάρια, αλλά μετά και τον κλειδάριθμο που πήρε ο Πανιώνιος τα ζευγαρώματα έγιναν 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5. 

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών 

16/2
Πανιώνιος-ΑΕΚ 
Περιστέρι bwin-ΠΑΟΚ 

17/2
Ολυμπιακός-Άρης 
Παναθηναϊκός-Κολοσσός 

Οι διασταυρώσεις των ημιτελικών (18/2): 
Νικητής Πανιώνιος-ΑΕΚ εναντίον Νικητή Περιστέρι bwin-ΠΑΟΚ 
Νικητής Ολυμπιακός-Άρης εναντίον Νικητή Παναθηναϊκός-Κολοσσός

Αφήστε μια απάντηση