Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος για περίπου (35′) παιχνιδιού, έφτασε μέχρι το +25 τη διαφορά, επέτρεψε όμως στον Κολοσσό να επιστρέψει και να μειώσει στους τέσσερις (82-78) 40″ πριν το τέλος. Ένα επιθετικό ριμπάουντ όμως, από χαμένη βολή του Λι, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να μην αγχωθεί περεταίρω και να επικρατήσει με 87-80 στα “Δύο Αοράκια”.
Οι “πράσινοι” είχαν σε καλή μέρα αρκετούς παίχτες με το στατιστικό που ξεχώρισε να είναι οι 7 τελικές πάσες του Ντουέιν Μπέικον. Πλέον η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς στρέφει την προσοχή της στον αυριανό (18/2, 19:15) ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, ενώ οι “ροδίτες” θα δώσουν την προσοχή τους στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και την είσοδό τους στα playoffs.
Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν γρήγορα με ένα 10-0 σερί στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης. Δύο τρίποντα πέτυχαν οι Πάρι Λι και Ντουέιν Μπέικον, με τον Κολοσσό να προσπαθεί να σκοράρει μέσα στο “ζωγραφιστό” αλλά να βρίσκει τον Γκουντάιτις ως εμπόδιο. Μάλιστα οι Ροδίτες πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι μετά από περίπου (4′) παιχνιδιού. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς όμως συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά της, με τον Πάρις Λι να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ πριν τη λήξη της περιόδου, έφτασε στο +17. Το σκορ της περιόδου ήταν 27-10.
Ο Κολοσσός προσπάθησε με ένα γρήγορο 6-2 (29-16) να μαζέψει λίγο τη διαφορά. Η είσοδος και πάλι στην αναμέτρηση του Γκουντάιτις όμως, έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό. Με ένα νέο σερί 12-0, οι τυπικά γηπεδούχοι ξέφυγαν με τη μεγαλύτερη διαφορά έως εκείνο το σημείο, το +25. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βρήκε προς το τέλος του ημιχρόνου ρυθμό στην επίθεση (Στάρκς 11 πόντοι) μείωσε στο -16 όμως δεν μπορούσε να βγάλει τόσες πολλές συνεχόμενες άμυνες, με αποτέλεσμα το τρίποντο του Μαντζούκα να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 52-33.
Περίπου το ίδιο σκηνικό με το δεύτερο δεκάλεπτο είχαμε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Κολοσσός έβαλε περισσότερη “σκληράδα” στην άμυνά του και με τη βοήθεια του μακρινού σουτ στην επίθεση, μείωσε στο -14 (59-45). Γρήγορα γρήγορα όμως οι “πράσινοι” αντέδρασαν και πάλι. Με συνοπτικές διαδικασίες και με τον Ντουέιν Μπέικον σε ρόλο δημιουργού(!) αύξησαν πάλι το προβάδισμά τους στο +21, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με 71-49.
Ένα 6-0 σερί της ομάδας από τη Ρόδο ανάγκασε τον κόουτς Ράντονιτς να πάρει νωρίς στην 4η περίοδο τάιμ άουτ (71-55 στο 32′) και αμέσως μετά δυο καλάθια του «καυτού» “PapaG” έφεραν ξανά το +20 (75-55 στο 33′). Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έψαχνε τρόπους να τροφοδοτήσει τον Έλληνα σέντερ, ο οποίος ήταν πολύ αποτελεσματικός, ενώ και ο Μπέικον λειτουργούσε συχνά ως δημιουργός (6ασ.). Όμως, κάπου εκεί ήρθε ένα… black out. Ο Κολοσσός δεν το έβαλε κάτω και η πίεση σε όλο το γήπεδο «μπέρδεψε» τους «πράσινους». Έτσι, με σκορ από τον Ντίξον και τον Σταρκς το σύνολο του Παπαθεοδώρου γύρισε στο -11 (77-66 στο 36′). Μάλιστα, ο τρομερός Ντίξον με ένα καλάθι και μια ασίστ στον Μορέιρα έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς (77-70 στο 37′) μετά το τρίλεπτο «νεκρό διάστημα» του Παναθηναϊκού.
Ο Λι έβαλε ένα… ψυχωμένο καλάθι που το «τριφύλλι» είχε ανάγκη (79-70), αλλά ο Ντίξον «απάντησε» με γκολ – φάουλ (79-73) και ξαφνικά ο προημιτελικός έγινε «θρίλερ». Ο Μπέικον έβαλε 2/2β. (81-73), αλλά αστόχησε στην επόμενη διείσδυση και ο Κόφι έβαλε με τη σειρά του ένα ζευγάρι βολών (81-75 με 86” για το τέλος). Ο Γκουντάιτις έχοντας 6/7β. στο πρώτο μέρος πήγε στη γραμμή με 55” για το φινάλε και έβαλε 1/2 για το 82-75. Ωστόσο, ο… on fire Σταρκς διαμόρφωσε το 82-78 με μια τρίποντη «βόμβα». Με 42” στο χρονόμετρο ήταν η σειρά του Λι να βάλει 1/2β. (83-78), αλλά ο Γκουντάιτις μαζί με τον Αμερικανό γκαρντ εξασφάλισαν ένα τεράστιο ριμπάουντ. Με 25” για το τέλος ο Λι έβαλε ένα πολύ δύσκολο σουτ (85-78) και ουσιαστικά… καθάρισε την αναμέτρηση, η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες μετά την σπουδαία προσπάθεια επιστροφής του Κολοσσού (87-80).
Τα Δεκάλεπτα: 27-10, 52-33, 71-49, 87-80.
Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ