Γκριγκόνις: Για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το τριμερές συμφωνητικό μεταξύ Παναθηναϊκού- ΤΣΣΚΑ- Γκριγκόνις περιλαμβάνει 350.000 ευρώ που έδωσαν οι πράσινοι σε ΤΣΣΚΑ και πρόλαβαν τις Ζάλγκιρις και Βαλένθια

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι οριστικά και αμετάκλητα ο Μάριους Γκριγκόνις, μετά από μια άκρως ενδιαφέρουσα «περιπέτεια». Εδώ και μέρες ήταν γνωστό ότι οι Πράσινοι τα είχαν βρει με τους Ρώσους κι αντάλλαζαν συμφωνητικά για τον 28χρονο παίκτη.

Οι πράσινοι ενημέρωσαν τον Σαντ Ρος ότι δεν υπολογίζεται.

Εκείνο που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι το πώς επετεύχθη αυτή η πραγματικά δύσκολη συμφωνία, όπως και τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε να δοθεί το τελικό ΟΚ απ’ όλες τις μεριές.

Εξηγούμαστε: προκειμένου να ντυθεί στα πράσινα ο Γκριγκόνις χρειάστηκε να υπογραφεί ένα τριμερές settlement agreement μεταξύ Παναθηναϊκού-ΤΣΣΚΑ και του παίκτη, κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια έως… ποτέ.

Ο λόγος που κάτι τέτοιο κρίθηκε απαραίτητο ήταν γιατί ΤΣΣΚΑ και Γκριγκόνις βρίσκονται στα δικαστήρια (BAT), όπου και είχαν καταφύγει για να λύσουν τις διαφορές τους από τότε που ο Λιθουανός αποχώρησε από την ρωσική ομάδα λόγω του πολέμου που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Ο Γκριγκόνις, θυμίζουμε, είχε συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ και για την φετινή σεζόν, οπότε τα πράγματα ήταν εξαιρετικά πολύπλοκα.

Και κάπου εκεί «παρενέβη» ο Παναθηναϊκός: το Τριφύλλι, λόγω και των άριστων σχέσεων που υπάρχουν σε διοικητικό επίπεδο με την «Ομάδα του Στρατού», μεσολάβησε και εξασφάλισε το ΟΚ από την ΤΣΣΚΑ, αφού πρώτα πλήρωσε περίπου 350.000 ευρώ ως, τρόπον τινά, buy-out (το οποίο δεν υπήρχε στο συμβόλαιο του παίκτη), προκειμένου ν’ αποσυρθεί η προσφυγή στην FIBA και να μην υπάρχει δικαστική διαφορά ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Έτσι, μετά το τριμερές συμφωνητικό μεταξύ ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκού και Γκριγκόνις υπογράφτηκε και ένα δεύτερο ανάμεσα μόνο στους συλλόγους, το οποίο και επικυρώνει την αγορά του παίκτη από τους Πράσινους. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως τα πράγματα ήταν ακόμα πιο σύνθετα και λόγω του ότι η ρήτρα (που, όπως είπαμε παραπάνω, κατ’ ουσίαν δημιουργήθηκε εκ των υστέρων) των 350.000 ευρώ ήταν πολύ δύσκολο να καταβληθεί στην ΤΣΣΚΑ, λόγω των γνωστών περιορισμών που υπάρχουν με τις τράπεζες της Ρωσίας και το συνάλλαγμα από τρίτες χώρες.

Με την υπογραφή του τριμερούς settlement agreement η ΤΣΣΚΑ συμφωνεί να αποσύρει την προσφυγή στο ΒΑΤ κατά του Γκριγκόνις, λόγω του γεγονότος ότι αποχώρησε χωρίς άδεια από τις υποχρεώσεις της ομάδας πέρυσι. Αντιθέτως η προσφυγή της ΤΣΣΚΑ κατά του Μπολομπόι συνεχίζει να υφίσταται και οι διαφορές θα λυθούν δικαστικώς. Μεταξύ Γκριγκόνις και Μπολομπόι υπήρχε ουσιαστικά μια διαφορά: Ο πρώτος δεσμευόταν με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν ενώ ο δεύτερος ήταν ελεύθερος από το καλοκαίρι του 2022 κι έτσι υπέγραψε στον Ολυμπιακό.

Με αυτόν τον τρόπο πρακτικά η συμφωνία μεταξύ Παναθηναϊκού και ΤΣΣΚΑ είναι «δεμένη» και πιθανότατα αύριο Πέμπτη (14/7) θα υπάρξει και η οριστική ανακοίνωση. Ο παίκτης υπέγραψε για 2 χρόνια και το Τριφύλλι πρόλαβε κυριολεκτικά στην… στροφή Ζαλγκίρις και Βαλένθια που προσπαθούσαν να βρουν άκρη μέσα σε όλο αυτό το «μπλέξιμο».

Ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του έναν από τους καλύτερους σούτινγκ γκαρντ των ευρωπαϊκών γηπέδων που, μάλιστα, βρίσκεται στο αγωνιστικό του prime, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απώλεια του Νεμάνια Νέντοβιτς.

Πηγή: Sdna.gr

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης