Γιαννακόπουλος: «Ήμουν εγκλωβισμένος σε μια λίγκα!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για τους λόγους που είχε απομακρυνθεί από τον Παναθηναϊκό και για τις σχέσεις του με την Ευρωλίγκα.

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε:

«Έχω συμπαίκτη, ναι, τον κυρ. Στέφανο. Εντάξει, ο καθένας λέει ό,τι θέλει ή φαντάζεται. Τσάμπα είναι η άποψη. Κανένας δεν μπαίνει στη θέση του άλλου. Τσουβάλια χρήματα μπαίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 1-2 χρόνια δεν μπήκαν τόσα. Δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει το ερώτημα. Και πέρυσι μπήκαν χρήματα και πρόπερσι. Μάλλον έχετε μπερδέψει το δεν μπορώ με το δεν θέλω, μόνο αυτό μπορώ να φανταστώ.

Ήμουν ξεκάθαρος, τα είχα πει όλα το 2020. Τι έχει αλλάξει από τότε; Όλα, όλες οι συνθήκες. Ήμουν εγκλωβισμένος σε μια λίγκα. Ό,τι και αν έκανα ως ΠΑΟ δεν μπορούσα να βρω ανταπόκριση. Η Euroleague και ο Μπερτομέου ήταν απέναντί μας. Κάποτε με 30-40 εκατ. πηδούσαμε όλα τα εμπόδια. Όταν σταματήσαμε, έγειρε υπέρ του. Δοκίμασα με κάθε πιθανό τρόπο αλλά ήταν αδύνατο. Ήταν τα πάντα απέναντί μας. Η διαιτησία, οι επιτροπές, ο Μπερτομέου. Τα έχουμε ζήσει όλοι. Αυτό άλλαξε.

Πρέπει να καταλάβετε κάτι… Αυτό ήταν η ρίζα πολλών προβλημάτων. Ξέρεις τι είναι να προσπαθείς να κρατήσεις τον Παναθηναϊκό μέσα σε μια χώρα που τα πάντα διαλυόντουσαν, υπήρχε φτώχεια, δυστυχία και κρίση; Είχαμε βιώσει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ίσως τη χειρότερη όλων των εποχών, ειδικά στο επιχειρείν. Αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο τον δικό μου ήταν απίστευτα. Δεν υπήρχε η διάθεση να μπαίνουν 30-40 εκατ. τον χρόνο. Δεν είχαμε επιτυχίες έτσι. Είχαμε καλή ομάδα κάποιες χρονιές, όπως με Πασκουάλ και Πιτίνο. Θα μπορούσαμε να πάμε στο F4 και να γραφτεί αλλιώς η ιστορία. Ο κόσμος αναρωτήθηκε για τα F4, γιατί δεν είχαμε επιτυχίες. Ήταν μια χιονοστιβάδα. Κανείς δεν έχει κάτσει να σκεφτεί γιατί έγιναν αυτά. Έβλεπα πως ό,τι και να έκανα θα έπρεπε να βάλω 40 εκατ. Δεν είχα την ίδια αντιμετώπιση που είχαν άλλες ομάδες. Εγκλωβισμένος σε μια λίγκα…

Ευτυχώς όλες οι ομάδες κατάλαβαν. Καθίσαμε, μιλήσαμε και αλλάξαμε τον γκάνγκστερ. Έχω πλήρη επίγνωση του τι λέω. Αυτός ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την ανάπτυξη του μπάσκετ, ήθελε να είναι πρώτος στο χωριό. Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα απέναντι γιατί αγαπάει το μπάσκετ. Ως οικογένεια έχουμε επενδύσει. Πιστεύω πως με τις αλλαγές στην Euroleague θα έρθει η ανάπτυξη. Ακούω για Ντουμπάι, βλέπω τον Μοτεγιούνας και τον Μποντιρόγκα. Τι ανάγκη έχει ο Μποντιρόγκα; Αυτό έχει αποδειχθεί από τις ενέργειές του. Άρα, ό,τι και αν έκανα δεν θα έβλεπα αλλιώς φως. Θα πετούσα χρήματα.

Επίσης, το 2018 με το 2020, αυτή η τριετία ήταν πολύ πιεστική για εμένα σε όλους τους τομείς. Εξαναγκάστηκα να μην μπορώ να έχω τον Παναθηναϊκό ως προτεραιότητα. Έπρεπε να μπουν άλλα πράγματα σε μια σειρά».

Σχετικά άρθρα:

Κάλεσμα για υποδοχή στον Χουάντσο!

MVP στην νίκη της Πολωνίας!

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Δείτε επίσης