Έχω ένα όνειρο τρελό…

Ο Θοδωρής Αναστασούδης γράφει για τον αγαπημένο του παίκτη που θα ήθελε να δει κάποια στιγμή στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τον Μάικ Μπατίστ.

Όπως καταλάβατε από την εισαγωγή του blog ο Μάικ Μπατίστ είναι ο αγαπημένος μου παίκτης που έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό και σε αυτόν θέλω να εστιάσω στο συγκεκριμένο blog που διαβάζετε. Το πως έγινε ο αγαπημένος μου παίκτης δεν έχει καμία απολύτως σημασία, ούτε κολλάει στο περιεχόμενο του blog. Όλοι έχουμε στην τελική κάποιον αγαπημένο παίκτη.
Για όσους δεν γνωρίζουν ο Μάικ Μπατίστ ανήκει στο προπονητικό επιτελείο των Ορλάντο Μάτζικ από το 2018. Η προπονητική του καριέρα όμως δεν ξεκίνησε εκεί.

Μετά το τέλος της σπουδαίας καριέρας του, ως αθλητής το 2014, αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Από το 2014 μέχρι το 2016 υπήρξε βοηθός προπονητή στη θυγατρική των Κλίβελαντ Καβαλίερς, στο NBDL στους Κάντον Τσαρτζ. Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μπρούκλιν Νετς στο ΝΒΑ, ως προπονητής των σέντερ της ομάδας. Το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε πόστο ως βοηθός προπονητή για πρώτη φορά στην καριέρα του στην ομάδα των Σάρλοτ Χόρνετς. Η συνέχεια τον βρήκε στους Ορλάντο Μάτζικ.

Ο Μάικ Μπατίστ σε συνέντευξη κατά την διάρκεια αγώνα

Όπως βλέπουμε, αφότου «κρέμασε» τα παπούτσια του, παρέμεινε αρκετά ενεργός και δραστήριος στον χώρο, χωρίς να θέλει να χάσει καθόλου χρόνο και «στρώθηκε» στην δουλειά, ώστε να γίνει προπονητής. Θα λέγαμε μάλιστα, ότι έχει μία ανοδική πορεία, καθώς συνεχώς μαθαίνει και αναβαθμίζεται.

Στα συν του, προφανώς η ιστορία που έχει γράψει ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Αυτός ο άνθρωπος ξέρει και με το παραπάνω τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Το έχει ζήσει από μέσα 10 χρόνια (2003-2012, 2013-2014). Γνωρίζει ποιες είναι οι απαιτήσεις, γνωρίζεις την πίεση που υπάρχει, ενώ γνωρίζει και τους πάντες μέσα στην διοίκηση.

Η πιο σημαντική ερώτηση όμως είναι άλλη. Θέλει να δουλέψει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα; Σε αυτό το ερώτημα έχει απαντήσει ο ίδιος ήδη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον sport-fm το 2015:

«…δεν ξέρω αν θα είμαι σε 5-10 χρόνια από τώρα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω στην Ελλάδα για να δείξω ότι εκτός από παίκτης μπορώ να δώσω και την δική μου ώθηση ως προπονητής.»

Όπως φαίνεται από την ίδια του την τοποθέτηση, όχι μόνο έχει σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο, αλλά διαθέτει και το κατάλληλο κίνητρο και όρεξη, ώστε, σε πρώτο βαθμό, να το επιχειρήσει και σε δεύτερο βαθμό να πετύχει κιόλας. Και μάλιστα σε έναν σύλλογο, όπου αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Δεν ξέρω αν και πότε θα δούμε τον Μάικ Μπατίστ στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά αναμφίβολα αυτό αποτελεί ένα προσωπικό όνειρο.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω κιόλας, ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση ή φήμη που να συνδέει τον Μάικ Μπατίστ με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι τίποτα παραπάνω απλά από έναν προσωπικό πόθο.

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση