Αυγενάκης: «Γίνονται συνεννοήσεις για την τελική έκβαση»

Ο Αυγενάκης μίλησε εκ νέου σε νέα του συνέντευξη για το θέμα του ΟΑΚΑ αλλά και την κόντρα που υπάρχει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι βρίσκονται σε τελικές συζητήσεις για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ, ενώ επισήμανε ότι όλη η κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ είναι από μεριάς του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο «AthleticΣπορ FM 104.2»:

«Η κόντρα είναι από πλευράς του κ. Γιαννακόπουλου, καθώς εμείς ήμασταν απολύτως θετικοί από την πρώτη στιγμή και παραμένουμε υπέρ της αξιοποίησης του κλειστού από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Με το άρθρο 44 του ν. 4934/2022 ψηφίστηκε η παραχώρηση για 49 χρόνια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ, οι συνδεδεμένοι με αυτό χώροι καθώς και ο χώρος στάθμευσης Ρ5. Το άρθρο θέτει το γενικό περίγραμμα των όρων παραχώρησης και σύμφωνα με αυτή ακριβώς τη διάταξη, πρέπει να ακολουθήσει η υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, που θα εξειδικεύει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα ζητήματα, η λεγόμενη “δευτερεύουσα νομοθεσία”.

Η Σύμβαση αυτή δεν περιέχει απλώς το άρθρο του ν. 4934/2022, αλλά και μία σειρά από υποχρεώσεις από μέρους της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και του ΟΑΚΑ, οι οποίες ουδόλως συμπεριλαμβάνονταν στο άρθρο του νόμου και δεσμεύουν υπέρμετρα το ΟΑΚΑ. Τα ζητήματα αυτά πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να καταλήξουμε στο τελικό κείμενο της προς υπογραφή Σύμβασης.

Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο της Σύμβασης, πρέπει να προσδιορισθούν λεπτομέρειες και να προβλεφθούν όροι, ώστε η παραχώρηση του πάρκινγκ Ρ5 για αποκλειστική χρήση της ΚΑΕ να μην παρακωλύει την λειτουργία του υπόλοιπου αθλητικού συγκροτήματος (του ποδοσφαιρικού γηπέδου, του Ολυμπιακού Κέντρου υγρού Στίβου με τις 12 πισίνες, του Ποδηλατοδρόμιο, του αναβαθμισμένου συγκροτήματος του τένις, των στιβικών εγκαταστάσεων κλπ). Δεν μπορεί να αποκοπεί το P5 από τη συνολική εύρυθμη λειτουργία του Ολυμπιακού Συγκροτήματος. Επίσης, θα πρέπει να μην εμποδίζεται η διεξαγωγή άλλων μεγάλων διοργανώσεων των υπόλοιπων αθλημάτων.

Επιπλέον, δεν μπορεί να συμπεριληφθεί όρος ότι το ΟΑΚΑ θα επισκευάσει το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, κατόπιν Τεχνικής Έκθεσης ιδιωτικής εταιρίας που θα επιλέξει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έξι μήνες μετά την υπογραφή της Σύμβασης! Το ΟΑΚΑ δεν μπορεί να υπογράψει “τυφλά” για έργα που δεν θα γνωρίζει ούτε ποια ακριβώς θα είναι αυτά, ούτε ποιο το κόστος τους και με χρήματα που δεν προϋπολογίζει».

Αφήστε μια απάντηση