ΑΕΚ Betsson – Παναθηναϊκός AKTOR 69-89

Επέστρεψε στα ροζ φύλλα αγώνα ο Παναθηναϊκός AKTOR που πέρασε σα σίφουνας από τα Άνω Λιόσια κυριαρχόντας με 89-69 επί της ΑΕΚ Betsson
Γκριγκόνις ΑΕΚ Παναθηναϊκός 18η αγωνιστική Basket League

Όταν χρειάστηκε να πατήσει το γκάζι ο Παναθηναϊκός AKTOR η ΑΕΚ Betsson, απλά έμεινε να τον κοιτάζει σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από το πρώτο μέρος.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά το παιχνίδι με τον ΜακΡέι να είναι «ζεστός» και προηγήθηκαν γρήγορα με 9-5, όμως στη συνέχεια οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και κυριάρχησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Έχοντας μεγάλη ευστοχία από την περιφέρεια κατάφεραν να περάσουν εκείνοι μπροστά και να «χτίσουν» μία σημαντική διαφορά, ξεφεύγοντας ακόμα και με 15 πόντους (13-28), πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος με 16-28.

Με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου ο Χόλινς έριξε τη διαφορά στους 10 πόντους (28-38), με του ανθρώπους του Παναθηναϊκού στο 12′ να «παγώνουν» με την πτώση του Λεσόρ στο παρκέ.

Οι «πράσινοι» για λίγο έχασαν το μυαλό του και είδαν την ΑΕΚ να πλησιάζει σε 22-30 με τον Κουζέλογλου, αλλά η ομάδα του Αταμάν να βρήκε και πάλι ρυθμό και με πρωταγωνιστή τον Καλαϊτζάκη, που πέρασε στο παρκέ, «έτρεξε» προσωπικό σερί 7-0 (3/3 διπ., 1/1 βολή) και προηγήθηκε και πάλι με +15 (22-37) στο 13′.

Ο Χουάντσο με 2/2 βολές στο 14′ έκανε το 24-39, με τον ΜακΡέι (9 π.) να μειώνει σε 26-39 στο 15′. Ο Αντετοκούνμπο με τρομερό κάρφωμα στο 17′ διαμόρφωσε το 26-41, με τον Παπαπέτρου με 1/2 βολές να γράφει τη μεγαλύτερη μέχρι τότε διαφορά για τον Παναθηναϊκό (26-42).

Ο ΜακΡέι, που ήταν η μοναδική πηγή σκοραρίσματος για την Ένωση με 13 πόντους, μείωσε σε 30-43 στο 18′, με τον Μόργκαν στο 19′ να κάνει το 32-44. Ο Κουζέλογλου στο 20′ με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 35-46, με τον Ναν στο φινάλε του ημιχρόνου να γράφει το 35-48.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου θέλησε να πλησιάσει στο σκορ με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και μ’ επιμέρους σκορ 13-6 σε λιγότερο από τρία λεπτά πλησίασε 48-54, αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Στο 24′ πάντως και με το σκορ 48-58 υπήρξε προσωρινή διακοπή λόγω υβριστικών συνθημάτων κατά της ρέφερι Βάσως Τσαρούχα. Τελικά μετά από περίπου δέκα λεπτά οι τρεις διαιτητές επέστρεψαν για να συνεχιστεί το παιχνίδι, ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση που επαναλαμβανόταν το ίδιο σύνθημα, θα υπήρχε εκκένωση.

Έστω κι αν η διακοπή αποσυντόνισε τους πάντες, ο Παναθηναϊκός διατήρησε την πρωτοπορία στο σκορ και στο 30′ ο φωτεινός πίνακας του κλειστού στα Άνω Λιόσια έγραφε 53-68 και οι «πράσινοι» είχαν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Ναν έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 17 πόντους για τον Παναθηναϊκό (53-70), με τον Νετζήπογλου στο 33′ με τρίποντο να μειώνει στους 15 για το 59-74. Η απάντηση ήταν άμεση και δια χειρός Νάν, με τον Αμερικανό να απαντά για το 59-77 στο 34′, με τον Αγραβάνη στο 35′ να κάνει το 63-79.

Ο Βιλντόζα στο 36′ με τρίποντο διαμόρφωσε το 63-82, με τον Χουάντσο στο 37′ και πάλι από την περιφέρεια να στέλνει τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +22 (63-85) και να τελειώνει ουσιαστικά το ματς. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν τυπικά, με τον Αταμάν να ανοίγει εντελώς το ροτέισον και να δίνει ανάσες στους βασικούς. Ο Αντετοκούνμπο στο 38′ διαμόρφωσε το 65-87, με το 69-89 να είναι το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 35-48, 53-68, 69-89

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ