Παναθηναϊκός: Άρρωστος «πράσινος» πλανήτης

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε άλλη μία ήττα με κάτω τα χέρια από την Μπάγερν Μονάχου αυτή την φορά και φαίνεται ότι η κατάσταση δεν διορθώνεται με τα τωρινά δεδομένα.

Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν, με τον Παναθηναϊκό τις τελευταίες εβδομάδες να μην έχει καθόλου σφυγμό και να έχει παραδώσει πνεύμα. Εν αναμονή των μεγάλων αλλαγών, αν υπάρξουν βέβαια, η ομάδα δείχνει ανίκανη να ξεπεράσει τον κακό σχεδιασμό και τα θέματα χημείας που υπάρχουν μεταξύ των παικτών. Ο προπονητής δε είναι ξεκάθαρο ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη τόσο των παικτών όσο και του ίδιου του του εαυτού.

Ο τραγικότερος σχεδιασμός της 20ετίας

Είναι ξεκάθαρο πια ότι ο σχεδιασμός του καλοκαιριού, όχι απλά απέτυχε αλλά είναι ίσως από τους τραγικότερους που έχουμε δει στον Παναθηναϊκό. Ευθύνη για αυτό έχουν οι Ράντονιτς Πεδουλάκης, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο. Επειδή τελευταία πολλοί τα ρίχνουν στον πρώην GM του «τριφυλλιού» και προσπαθούν να βγάλουν λάδι τον Μαυροβούνιο κόουτς, συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω. Είμαι από τους πρώτους που φώναζα ότι ο Πεδουλάκης δεν είχε καμία θέση στην ομάδα, όχι τουλάχιστον ως GM, αλλά δεν θα πάρει κι όλο το ανάθεμα πάνω του. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι όλοι οι παίκτες που ήρθαν ήταν δικές του επιλογές, κάτι που δεν ισχύει βέβαια, θα έπρεπε τότε ο προπονητής να παραιτηθεί εξηγώντας ότι δεν μπορεί να δουλέψει ένα υλικό που δεν το επέλεξε ο ίδιος. Αντιθέτως ο προπονητής έμεινε στην θέση του, παρά π.χ το γεγονός ότι δεν ήθελε ούτε να δει τον Μπέικον, εδώ γελάμε, με τον Αμερικανό να έρχεται μετά από παρέμβαση του ιδιοκτήτη της ομάδας.

Ανύπαρκτο πλάνο και μη αξιοποίηση παικτών

Χωρίς να μπούμε σε μπασκετική ανάλυση είναι επίσης φανερό ότι η ομάδα είναι αδούλευτη, χωρίς να υπάρχει επιθετικό πλάνο, παρά μόνο τα iso του Μπέικον (αυτού που δεν ήθελαν κάποιοι), ενώ πριν είχαμε τα άσκοπα iso του Γκριγκόνις. Αλήθεια φτάσαμε στο σημείο να χλευάζουμε τον Λιθουανό γκαρντ, χωρίς να βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο βασισμένο στα skills του. Ο Μάριους είναι παίκτης που αρέσκεται σε off-ball καταστάσεις, ενώ εδώ του ζητάνε να επιδοθεί σε hero-ball φάσεις κάτι που ποτέ δεν έκανε. Η λίστα με τους παίκτες που δεν αξιοποιούνται σωστά είναι μεγάλη. Αλλά κι αμυντικά βλέπουμε ένα πλάνο το οποίο δεν βγαίνει κι όμως ο κύριος Ράντονιτς επιμένει σε αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί να βγαίνει ο Παπαγιάννης στα 6,75 να μαρκάρει τα αντίπαλα γκαρντ. Έτσι χάνει την δύναμη του ο Παναθηναϊκό στην ρακέτα, ενώ κι ο Μεγαρίτης σέντερ κουράζεται χωρίς λόγο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι το πρόβλημα κι η λύση

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τα καλά και τα άσχημα του είναι εδώ. Όπως έπαιρνε τα credit για ότι καλό έκανε επί ιδιοκτησίας του, έτσι και στα άσχημα είναι ο πρώτος υπεύθυνος. Κακώς έδωσε τα κλειδιά σε ανθρώπους που έχουν αποτύχει 2 και 3 φορές στο «τριφύλλι» και κακώς συνεχίζει να πιστεύει σε αυτούς. Η αποπομπή του Πεδουλάκη δεν αρκεί, καθότι δεν αρκεί για να διορθωθεί η κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ πρέπει να αποφασίσει πρώτα από όλα αν θέλει ή δεν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα. Αν αποφασίσει ότι θέλει τότε πρέπει να ξαναβγεί μπροστά, χωρίς ημίμετρα, δεν λέμε να ασχολείται όπως πριν αλλά θα πρέπει να βγει μπροστά κι όχι μόνο μέσω των social media. Επίσης θα πρέπει να βρει τους σωστούς ανθρώπους σε πάγκο και στην διοίκηση. Όταν κάποτε είχες τον Μάνο Παπαδόπουλο και στον πάγκο τον Τσάβι Πασκουάλ είχες ήσυχο το κεφάλι σου ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο που υπηρετείται με όποια λάθη φυσιολογικά γίνονταν. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ξανά μία μεγάλη προσωπικότητα στον πάγκο του με σύγχρονη ματιά στο μπάσκετ κι ανθρώπους στην διοίκηση με εμπειρία και γνώσεις. Με την στήριξη του ιδιοκτήτη για ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και την κατάλληλη χρηματοδότηση τα αποτελέσματα θα έρθουν. Διαφορετικά το «τριφύλλι» θα συνεχίζει να σκάβει τον πάτο του βαρελιού.

Υ.γ1: Η εικόνα του κόσμου στο ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό και Περιστέρι είναι αποκαρδιωτική, πραγματικά είναι ήρωες όσοι άντεξαν το θέαμα και στα δύο παιχνίδια. Ξεχωριστή αναφορά στα παιδιά που ήταν στο πλευρό της ομάδας στην Γερμανία!!

Υ.γ2: Δυστυχώς το κλίμα στο εσωτερικό του συλλόγου είναι πολύ άσχημο και για αυτό φταίμε όλοι, ο καθένας όσο του αναλογεί.

Υ.γ3: Κατανοητό ότι μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες και προπονητές, αλλά όταν ο κόσμος και από ότι φαίνεται κι οι παίκτες δεν σε θέλουν, φεύγεις σαν κύριος δεν κάθεσαι με το ζόρι. Από την άλλη κι η ομάδα πρέπει να λύσει μία συνεργασία που είναι επιζήμια για αυτήν.

Υ.γ4: Διοίκηση-ομάδα-κόσμος έλεγε ο «πατέρας» μας Παύλος Γιαννακόπουλος. Αν σπάσει αυτή η αλυσίδα τότε το οικοδόμημα κινδυνεύει να κατεδαφιστεί.

Υ.γ5: Δημήτρη αφουγκράσου κι άκουσε τον κόσμο. Τον υγιή φίλαθλο που αγαπάει την ομάδα και πονάει να την βλέπει σε αυτή την κατάσταση. Τον φίλαθλο που όλα αυτά τα χρόνια δεν έπαψε να στηρίζει το ενδοξότερο τμήμα που γέννησε ο ελληνικός αθλητισμός!

Αφήστε μια απάντηση