Σαν σήμερα: Ήττα στο Τελ Αβίβ και με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός! (vid)

Σαν σήμερα το 2012 ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ με την σειρά να είναι στο 1-1, έπειτα από break των Ισραηλινών στο ΟΑΚΑ.

Στο game 1 της σειράς ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 93-73, αλλά στο game 2 η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ «σόκαρε» τους «πράσινους» κερδίζοντας με 92-94.

Για το game 3 η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ, γνωρίζοντας ότι τα περιθωρία έχουν στενέψει και θα στενέψουν ακόμα περισσότερο σε πιθανή ήττα.

Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν, όπως θα επιθυμούσε ο Σέρβος κόουτς και οι παίκτες του. Σε ένα παιχνίδι με χαμηλό σκορ, σκληρό και με δυνατές άμυνες η Μακάμπι ήταν καλύτερη, είχε από την αρχή του αγώνα το προβάδισμα (έφτασε μέχρι το +15 λίγο πριν την λήξη του πρώτο ημιχρόνου) και επικράτησε με 65-62. Ο Παναθηναϊκός που «κυνηγούσε» από νωρίς στο σκορ, είχε την ευκαιρία του, καθώς κατάφερε να φτάσει στο μείον 1 λίγο πριν λήξη του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να προσπεράσει.

Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός με αυτή την ήττα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η Μακάμπι απείχε πια 1 νίκη από το Φάιναλ Φορ. Όμως οι «πράσινοι» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

Από πλευράς Παναθηναϊκού στο game 3 της σειράς ξεχώρισαν οι Μάικ Μπατίστ (13 πόντοι με 4/8 δίποντα, 5/8 βολές και 6 ριμπάουντ), Δημήτρης Διαμαντίδης (10 πόντοι με 2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 6 ριμπάουντ) και Νικ Καλάθης (9 πόντοι με 3/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/6 βολές και 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ).

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

Θυμηθείτε και πως η Μακάμπι είχε κάνει το break στο ΟΑΚΑ:

Αφήστε μια απάντηση