Παρτιζάν: Βαρύ πρόστιμο για παίκτη της ομάδας!

Η Παρτιζάν επέβαλε βαρύ πρόστιμο στον Μπρούνο Καμπόκλο για την απουσία του παίκτη στους τελικούς του σερβικού πρωταθλήματος.
Παρτιζαν Καμποκλο

Η Παρτιζάν επέβαλε στον σέντερ της ομάδας, Μπρούνο Καμπόκλο ένα πολύ “τσουχτερό” χρηματικό πρόστιμο. Οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν φτάσει στο άλλο άκρο.

Πάντα στα υπόψιν του Παναθηναϊκού ο Ντάνιελ Τάις – Πόσα ζητάει για να επιστρέψει Ευρώπη

Συγκεκριμένα, η Παρτιζάν έβγαλε ανακοίνωση όπου επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο στον 25χρόνο ψηλό που ισούται με μισθούς πέντε μηνών. Ο Βραζιλιάνος διεθνής ψηλός είχε αποχωρήσει κατά την διάρκεια των τελικών του σέρβικου πρωταθλήματος χωρίς να είχε πάρει έγκριση από την ομάδα. Οι “ασπρόμαυροι” του Βελιγραδίου τον απέκτησαν τον Νοεμβρίου του 2023 για να ενισχύσουν την front line τους. Ο Καμπόκλο την φετινή σεζόν στην EuroLeague κατέγραψε 9,4 πόντους, 4,0 ριμπάουντ, 0.2 ασίστ και 10,8 στο σύστημα αξιολόγησης σε 27 αγώνες συμμετοχής.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παρτιζάν για το πρόστιμο στον Καμπόκλο:

«Η Παρτίζαν μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας, στις 14 Ιουνίου αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο στον μπασκετμπολίστα Μπρούνο Καμπόκλο με χρηματικό ποσό ίσο με το ποσό των πέντε μηνιαίων αποδοχών του».

«Η τιμωρία επιβλήθηκε λόγω μη εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων, μη παρακολούθησης προπονήσεων και αγώνων, δηλαδή αυθαίρετης αποχώρησης του από την ομάδα».

«Με αυτόν τον τρόπο, η Παρτίζαν επισημαίνει ότι τη στιγμή της διάπραξης των πειθαρχικών παραβάσεων, δεν είχε οφειλές προς τον παίκτη και ότι ο Σύλλογος έχει το δικαίωμα να κρατήσει τον Καμπόκλο για την επόμενη σεζόν και θα το χρησιμοποιήσει.

Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα για τις υποχρεώσεις του παίκτη στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας δεν έχουν βάση, ούτε σύμφωνα με τους κανόνες της FIBA. Σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες της FIBA, Βιβλίο 3, Άρθρο 38α, ο χρόνος προετοιμασίας για το Ολυμπιακό τουρνουά προκριματικών και άλλους επίσημους αγώνες προκριματικών είναι 14 ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα. Ως εκ τούτου, ο Σύλλογος δεν έχει καμία υποχρέωση να αποδεσμεύσει τον παίκτη πρόωρα. Ο προπονητής της Βραζιλίας Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, ανέφερε ότι οι Καμπόκλο και Ντος Σάντος έχουν υποχρέωση να εμφανιστούν στο προπονητικό κέντρο της Βραζιλίας μόνο μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους στο εθνικό πρωτάθλημα της Σερβίας.

Στις 29 Μαΐου, ο ατζέντης του Μπρούνο έστειλε μια πρόσκληση υπογεγραμμένη από τον Carlos Fontanella μέσω μηνύματος Whats App για μια υποτιθέμενη ιατρική εξέταση στις 31 Μαΐου. Σύμφωνα με τους κανόνες της FIBA, ο Σύλλογος δεν είναι υποχρεωμένος να αποδεσμεύσει τον Παίκτη πριν από το τέλος των καθηκόντων του συλλόγου στο πρωτάθλημα. Υπενθυμίζουμε ότι το πιθανό τρίτο παιχνίδι της τελικής σειράς ήταν προγραμματισμένο για τις 8 Ιουνίου. Σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες της FIBA, Βιβλίο 3, άρθρο 37, η πρόσκληση μπορεί να σταλεί μόνο από την επίσημη καταχωρημένη διεύθυνση email των εθνικών ομοσπονδιών, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ.

Ο σύλλογος προσέγγισε επίσημα την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της Βραζιλίας στις 5 Ιουνίου και ζήτησε τα αποτελέσματα των υποτιθέμενων ιατρικών εξετάσεων, καθώς και διευκρινίσεις, εάν η πρόσκληση που έλαβε από τον ατζέντη στάλθηκε ποτέ επίσημα από την ομοσπονδία και αν ήταν καθόλου επίσημη. Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ.

Σύμφωνα με τις γνώσεις του κλαμπ, ο Καμπόκλο προσγειώθηκε στη Βραζιλία από την Αμερική μόλις στις 16 Ιουνίου, κάτι που επιβεβαιώνει μόνο ότι είναι αυθαίρετη απόφαση του παίκτη να εγκαταλείψει τον χώρο εργασίας του για κάποιους άλλους λόγους και να πάει σε άλλη ήπειρο.

Για όλα αυτά η Παρτίζαν ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς στη FIBA ​​και ζήτησε προστασία των δικαιωμάτων της».

Ακολουθήστε το Pickngreen.gr σε Facebook, Twitter και Instagram!

Περισσότερα «πράσινα» νέα μπορείτε να διαβάσετε στο Pickngreen.gr!

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ