Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ καταγγέλλοντας «πραξικόπημα» στον ΕΣΑΚΕ, μετά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Νίκου Λεπενιώτη. Σύμφωνα με τα όσα διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, η παραμονή του Λεπενιώτη στη θέση του κρίθηκε με ψηφοφορία, παρά το γεγονός ότι είχε εκδοθεί απόφαση από τον αθλητικό δικαστή που όριζε την καθαίρεσή του.
Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, με ψήφους 9 υπέρ και 4 κατά, αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο ΑΣΕΑΔ, αντί να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των κανονισμών. Λευκό ψήφισαν οι ΚΑΕ Μαρούσι και Ηρακλής. Αντίθετα, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Περιστέρι καταψήφισαν και εξέφρασαν έντονη αντίδραση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση των προβλεπόμενων διατάξεων.
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει ήδη δρομολογήσει νομικές ενέργειες, όπως είχε κάνει και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις (όπως αυτή της ΚΕΔ), με στόχο να εξεταστεί αν η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ συνιστά παράβαση. Ο νέος νομικός εκπρόσωπος των «πράσινων», Τάκης Μπαλτάκος, έχει αφήσει αιχμές για σειρά αποφάσεων που –όπως υποστηρίζει– συνιστούν μοτίβο παράκαμψης των κανονισμών.
Ο Παναθηναϊκός δείχνει αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο, επιμένοντας στην ανάγκη εφαρμογής των θεσπισμένων κανόνων, ανεξάρτητα από συσχετισμούς δυνάμεων ή ψηφοφορίες που αλλοιώνουν –κατά την άποψή του– την έννοια της θεσμικής νομιμότητας.
Περισσότερα «πράσινα» νέα μπορείτε να διαβάσετε στο Pickngreen.gr!
Ακολουθήστε το Pickngreen.gr σε Facebook, Twitter και Instagram!
Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:
- Τεράστια πρόταση στον Παναθηναϊκό για το επόμενο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» – Ποια χώρα εξέφρασε ενδιαφέρον!
- Ο λόγος που αποχώρησε ο γιατρός του Παναθηναϊκού μετά από 24 χρόνια!
- Ο Ντονάτας Ουρμπόνας «ξέσπασε» κατά όσων τον κατηγορούν ότι προσπάθησε να χαλάσει τη μεταγραφή του Βαλαντσιούνας!
- Δημόσιευμα «βόμβα» από την Αμερική για την επόμενη κίνηση του Γιόνας Βαλαντσιούνας!
- Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδειξε… έμμεσα την επόμενη κίνηση του Παναθηναϊκού!









