EuroLeague: Το αδιανόητο ποσό που ζητάει για συμβόλαια 3ετίας!

Πληροφορίες από Ισπανία φέρνουν στην επιφάνεια και άλλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες λόγω απαιτήσεων της Euroleague.
euroleague ομαδες

Σύμφωνα με την ισπανική «LaProvincias» η Euroleague αύξησε τις απαιτήσεις της για την υπογραφή συμβολαίων 3τίας. Η αποκάλυψη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Η EuroLeague βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς ο πληθωρισμός στο κόστος συμμετοχής και οι αλλαγές στον ευρωπαϊκό μπασκετικό χάρτη προκαλούν αναταράξεις. Η διοργάνωση ζητά 6 εκατομμύρια δολάρια για τριετείς άδειες, με τις ομάδες να προβληματίζονται, ενώ η Άλμπα Βερολίνου ήδη αποχώρησε, επιλέγοντας το Basketball Champions League (BCL) της FIBA.

Για άλλη μια φορά ο Ρίτις Βισνιάουσκας έβγαλε όλο του κόμπλεξ προς τον Παναθηναϊκό με νέο παραλήρημα!

Από τα 500.000 στα 6.000.000: Η άνοδος της τιμής μιας θέσης στην EuroLeague

Η αύξηση της τιμής για συμμετοχή στην EuroLeague έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά. Ενώ η Βαλένθια πλήρωνε μόλις 500.000 ευρώ πριν δύο σεζόν και 1 εκατομμύριο πέρυσι, πλέον οι ομάδες καλούνται να υπογράψουν τριετές συμβόλαιο με κόστος 6 εκατομμύρια δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζεται έντονα από το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία φέρεται διατεθειμένη να καταβάλει 15 εκατομμύρια δολάρια για εξασφάλιση θέσης μέχρι το 2029.

Παράθυρο για άλλες διοργανώσεις: BCL και “ευρωπαϊκό NBA”

Η αποχώρηση της Άλμπα και η διστακτικότητα της Βαλένθια φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την FIBA, που βλέπει τις πόρτες του BCL να ανοίγουν για συλλόγους της ελίτ. Στο τραπέζι υπάρχει και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού NBA, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Αναζητούνται συνοδοί για τις 12 άδειες έως το 2035

Με 12 ομάδες να έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή έως το 2035 (χωρίς τη τιμωρημένη ΤΣΣΚΑ), η EuroLeague χρειάζεται τουλάχιστον 6 ακόμα για να διατηρηθεί το φορμάτ των 18 ομάδων. Η Χάποελ ήδη “κλείδωσε” θέση μέσω του EuroCup, ενώ η Μονακό πρέπει να ανανεώσει. Χρειάζονται όμως άλλες τέσσερις ομάδες, κάτι που καθίσταται δύσκολο με τις νέες απαιτήσεις.

Η αποκάλυψη από Ισπανό δημοσιογράφο για τα συμβόλαια της Euroleague στο Twitter:

Οι αντιδράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει:

Ακολουθήστε το Pickngreen.gr σε Facebook, Twitter και Instagram!

Για περισσότερα Παναθηναϊκά νέα διαβάστε μας στο Pickngreen.gr.

Άρθρα που ίσως σας ενδιαφέρουν:

Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ