Παναθηναϊκός: Όσα έδειξε το διήμερο στο τουρνουά

O Παναθηναϊκός, έστω και χωρίς τον Λούκα Βιλντόζα κατέκτησε το «Παύλος Γιαννακόπουλος». Ας δούμε τα θετικά και τα αρνητικά που παρουσίασε η ομάδα στο παρκέ.

Παναθηναϊκός από τα παλιά στο «Παύλος Γιαννακόπουλος», κέρδισε Μπάγερν και Εφές σε δύο συγκλονιστικούς αγώνες και κατέκτησε το τρόπαιο. Η ομάδα έστω και χωρίς τον Λούκα Βιλντόζα κατάφερε να κερδίσει και τους δύο αγώνες και θα δούμε όσα παρουσίασε στο παρκέ σε αυτούς τους δύο αγώνες θετικά και αρνητικά.

Παναθηναϊκός-Αναντολού Εφές 70-69

Η απουσία του Λούκα Βιλντόζα και η μη χρησιμοποίηση των Λευτέρη Μαντζούκα και Κώστα Αντετοκούνμπο στους τελευταίους αγώνες μίκρυνε αρκετά το rotation, παρόλα αυτά όσοι έπαιξαν, έδειξαν σε αρκετά καλή κατάσταση, με κάποιους παίκτες να παρουσιάζονται βελτιωμένοι σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια.

Ένας από αυτούς ήταν ο Κάιλ Γκάι, που ξεπέρασε την αστοχία των προηγούμενων παιχνιδιών και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις με την εκτελεστική του δεινότητα πίσω από την γραμμή των 6,75. Ο Ματίας Λεσόρ, από την άλλη που δεν συμμετείχε σε όλη την προετοιμασία λόγω του Μουντομπάσκετ, έδειξε ότι είναι μια πάρα πολύ αξιόπιστη λύση κάτω από την ρακέτα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από οποιοδήποτε αντίπαλο.

Παράλληλα παίκτες όπως οι Μπαλτσερόφσκι, Γκραντ και Γκριγκόνις όπου είναι σταθερά θετικοί σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας, παρότι στο τουρνουά αυτό δεν είχαν ρόλο βασικού και πάλι έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και να προσδώσουν ποιοτικό βάθος στον πάγκο της ομάδας.

Οι 3 Έλληνες που θα έχουν ηγετικό ρόλο στην ομάδα δηλαδή ο Κώστας Σλούκας, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Ντίνος Μήτογλου, απέδειξαν σε αυτό το τουρνουά αυτόν τον ρόλο. Ο Σλούκας παρά το μέτριο παιχνίδι με την Μπάγερν, με την Εφές ήταν καθοριστικός και πέτυχε και το νικητήριο καλάθι ενώ και οι Παπαπέτρου και Μήτογλου έδωσαν πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση.

Αλλά για μένα η αποκάλυψη που θα έχει τον ρόλο του κρυφού αμυντικού όπλου για την ομάδα είναι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Με χαρακτηριστικότερη φάση, την τελευταία άμυνα στον Λάρκιν στο παιχνίδι με την Εφές, έδειξε ότι μπορεί να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει σπουδαίες αμυντικές λύσεις όταν η ομάδα το χρειάζεται.

Ένα συνολικά αρνητικό στοιχείο της ομάδας σε όλους τους αγώνες ως τώρα είναι ότι παρότι ξεκινάει με φόρα και αποκτά μεγάλο προβάδισμα, συνήθως λόγω κούρασης αυτό το προβάδισμα εξανεμίζεται μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και επίσης ότι είναι εν πολλοίς εξαρτημένη από το τρίποντο, αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό των ομάδων του Αταμάν και ευτυχώς διαθέτει πολλούς παίκτες με έφεση στα μακρινά σουτ.

Το θετικότερο στοιχείο από όλα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δείχνει έτοιμος για την πρώτη πρόκληση της σεζόν που είναι το Σούπερ Καπ και κυρίως ότι όλοι οι οπαδοί ανυπομονούν για το επόμενο παιχνίδι με αυτά που παρουσιάζει στο παρκέ.

Ακολουθήστε το Pickngreen.gr σε Facebook, Twitter και Instagram!

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ