Ο «πράσινος» Εμμανουήλ Δήμου στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior NBA

Με... πράσινη εκπροσώπηση θα διεξαχθεί το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior NBA, καθώς ο Εμμανουήλ Δήμου συμπεριελήφθη στην τελική λίστα του τουρνουά που θα διεξαχθεί 7-12/08.

Με… πράσινη εκπροσώπηση θα διεξαχθεί το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior NBA, καθώς ο Εμμανουήλ Δήμου συμπεριελήφθη στην τελική λίστα του τουρνουά που θα διεξαχθεί 7-12/08.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 26/6, την τελική λίστα των ομάδων, αγοριών και κοριτσιών, που θα εκπροσωπήσουν την Ευρώπη στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior NBA. Πρόκειται για ένα Πρωτάθλημα που αφορά τους κορυφαίους νέους αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 13ων και 14ων ετών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 7-12 Αυγούστου 2018 στο ESPN Wide World of Sports Complex, στο Orlando των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη λίστα των κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας βρίσκεται το όνομα του αθλητή της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Εμμανουήλ Δήμου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τιμή για την PAO BC ACADEMY καθώς θα εκπροσωπηθεί σε αυτό το μεγάλο ραντεβού από ένα μέλος της, το οποίο επιλέχθηκε από μια επιτροπή προπονητών του Junior NBA, έπειτα από το σχετικό camp που έλαβε χώρα στη Ρόγκλα της Σλοβενίας από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Να σημειώσουμε πως την ευρωπαϊκή ομάδα των αγοριών θα προπονήσουν οι Alessandro Nocera (Ιταλία) και Eero Levä (Φινλανδία), ενώ της γυναικείας ομάδας θα ηγηθούν οι Uros Dragicevic (Ισπανία) και Lina Brazdeikyte (Λιθουανία).

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior NBA αποτελεί ένα ακόμη συναρπαστικό βήμα των προσπαθειών του NBA για τον προγραμματισμό και τις αναπτυξιακές προσπάθειές του στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων μπάσκετ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής Neil Meyer και συνέχισε λέγοντας πως: «Αυτοί οι 20 νεαροί συμμετέχοντες στο Junior NBA θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους και να ενωθούν ως μία ευρωπαϊκή ομάδα για να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους σε μια παγκόσμια σκηνή».

Εκτός από τον διαγωνισμό στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior NBA, τα αγόρια και τα κορίτσια από δεκάδες χώρες από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν σε εξωαγωνιστικές δραστηριότητες – συχνά μαζί με πρώην αθλητές και αθλήτριες του NBA και του WNBA – συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης των δεξιοτήτων ζωής, τον προγραμματισμό σωματικής και διανοητικής ευεξίας και τα προγράμματα κοινωνικής εξυπηρέτησης NBA Cares.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior NBA θα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ομοσπονδίας του ΝΒΑ και των ΗΠΑ για τους νέους, οι οποίες προωθούν την υγεία και την ευεξία των παικτών, τους κανόνες και τα πρότυπά τους ανάλογα με την ηλικία τους. Όλοι οι προπονητές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior NBA θα πρέπει επίσης να εκπαιδευτούν και να λάβουν άδεια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη διεύθυνση jrnba.com/worldchampionship

Η ομάδα των αγοριών αποτελείται από τους κάτωθι αθλητές:

Πηγή: sdna.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση