Μπάσκετ Γυναικών: Ο σχεδιασμός «τρέχει» για τα καλά

Η ομάδα μπάσκετ γυναικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για φέτος και ήδη έχει ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η φετινή σεζόν στο μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού να μην είχε τους τίτλους και τις διακρίσεις της περσινής σεζόν, αλλά υπήρξαν πολλές όμορφες και σημαντικές στιγμές. Η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ατμόσφαιρα σε Ελλάδα και Ευρώπη και η σταθερότητα μίας ομάδας που τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι έχει επιστρέψει για τα καλά, μετά τις δύσκολες σεζόν που είχαν προηγηθεί μόλις λίγα χρόνια πριν. Εν τέλει, κάποιος τίτλος δεν ήρθε φέτος. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε καλύτερος συνολικά, με υψηλότερο μπάτζετ, αλλά και καλύτερη ομάδα με βάθος πάγκου.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός για την φετινή σεζόν είχε κάμποσα προβλήματα. Η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει ψηλή και αυτό στα κρίσιμα στοίχισε. Ταυτόχρονα, η αποχώρηση της Ιωάννα Δίελα το καλοκαίρι και της Αγγελικής Βιντσιλαίου στα μέσα της σεζόν αποδυνάμωσαν το ελληνικό στοιχείο της ομάδας.

Έτσι, αμέσως μετά την λήξη της φετινής σεζόν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού βάλανε μπροστά τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι ανανεώσεις

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την απώλεια του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τις πρώτες κινήσεις του. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι η Λολίτα Λύμουρα συνεχίζει ως τιμ μάνατζερ στην ομάδα, ενώ και η Ελένη Καπογιάννη ανανέωσε την συνεργασία της για έναν ακόμη χρόνο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pickngreen.gr η πλευρά του Παναθηναϊκού επιθυμεί την παραμονή των Τσάστιντι Ριντ και Φεγιόντα Φιτζέραλντ, οι οποίες προσφέρανε τα μέγιστα φέτος. Οι αθλήτριες επιθυμούν και αυτές την παραμονή τους και έχουν ενημερώσει την διοίκηση για τις απαιτήσεις τους.

Η παίκτρια που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του Pickngreen.gr είναι η Φαίη Κωτούλα, την οποία έχουν σε μεγάλη εκτίμηση, τόσο η Ελένη Καπογιάννη που το δήλωσε κιόλας στην Media Day στην αρχή της σεζόν, όσο και η τιμ μάνατζερ της ομάδας, Λολίτα Λύμουρα.

Οι κινήσεις που θέλει να κάνει η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού

Με την αποχώρηση από την ενεργό δράση των Όλγα Χατζηνικολάου και Λολίτα Λύμουρα, ο Παναθηναϊκός χάνει δύο πολύ έμπειρες αθλήτριες, οι οποίες είχαν προσφέρει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια, ενώ αποδυναμώνεται πολύ και ήδη μικρός ελληνικός κορμός. Ταυτόχρονα, μένουν κενές οι θέσεις στα γκαρντ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pickngreen.gr η διοίκηση γνωρίζοντας το αυτό έχει εστιάσει σε 2 περιπτώσεις Ελληνίδων παικτριών από το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ εξετάζει και την περίπτωση μίας ακόμη Ελληνίδας αθλήτριας που αγωνίζεται στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα οι πληροφορίες του Pickngreen.gr αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει προσεγγίσει και Αμερικανίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν νεότερα σε κάθε περίπτωση από κάθε μέτωπο, καθώς ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα προχωράει.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp