Η ΕΡΤ ζήτησε από τον Παναθηναϊκό να πληρώσει τα κόστη για να δείξει τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια!

Η υπόθεση για να βγει ο Παναθηναϊκός εκτός κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν άνοιξε ξαφνικά σήμερα. Αντιθέτως, ωριμάζει εδώ και καιρό καθώς όχι μόνο οι πράσινοι είχαν μηδενικά έσοδα από τις συμφωνίες με τις Ομοσπονδίες και την ΕΡΤ, αλλά καλούνταν να πληρώσουν κιόλας για να προβληθούν οι αγώνες!

Η ΕΡΤ που πέρυσι θυμίζουμε ότι πλήρωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να μεταδίδει φιλικούς αγώνες… κατά του Covid από το ΣΕΦ, αξίωσε πρόσφατα από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να καλύψει τα έξοδα παραγωγής για τη μετάδοση των τριών ευρωπαϊκών αγώνων που θα δώσει η πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας. Οι πράσινοι είχαν απευθυνθεί στη δημόσια τηλεόραση προκειμένου να μεταδώσει ζωντανά τους αγώνες, ωστόσο η απάντηση που εισέπραξαν ήταν ότι θα πρέπει να καλύψει ο σύλλογος τα κόστη της παραγωγής (!), με τους αγώνες μάλιστα να μεταδίδονται από το ERTflix. 

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι πράσινοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία συζήτησης. Κι όλα αυτά σε συνέχεια των όσων συνέβησαν πέρυσι στους τελικούς του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών, με τον πρώτο αγώνα να μην προβάλλεται καν, με τις γνωστές συνέπειες (μετάδοση youtube, απόφαση κατακύρωσης αγώνα μέσω της μετάδοσης, επανάληψη), και τελικά τους δύο τελευταίους αγώνες να μεταδίδονται από το ERTflix.

Η απόφαση πλέον του Παναθηναϊκού είναι να διαχειριστεί μόνος του τα τηλεοπτικά δικαιώματα κάτι που σημαίνει πως κανένα εντός έδρας παιχνίδι του δεν θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Πηγή: sdna.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση