Πέθανε ο Πάτρικ Μπάουμαν

Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ. “Έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή, μόλις στα 51 του, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ. “Έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή, μόλις στα 51 του, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Ο Μπάουμαν, ο οποίος ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ήταν στη FIBA από το 1994. Από το 2003 ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα αντικαθιστώντας τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, ενώ από το 2007 ήταν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Συνέβαλε σε πολλά σημαντικά πρότζεκτ, ανάμεσα στα οποία την ανάπτυξη και την προώθηση του “3X3”. Υπέστη ανακοπή και εξέπνευσε στην Αργεντινή, όπου βρέθηκε για συνάντηση με τον πρόεδρο της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε.

Η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατό του Ελβετού αξιωματούχου προκάλεσε σοκ και θλίψη στην παγκόσμια κοινότητα του μπάσκετ. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ:

“Με βαθιά θλίψη και σοκ υποδέχθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την είδηση του θανάτου του Πάτρικ Μπάουμαν, μέλος της ΔΟΕ στην Ελβετία, στο Μπουένος Άιρες. Ήταν 51 ετών” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

>Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε:
“Αυτό είναι μεγάλο σοκ για όλους μας. Αδυνατούμε να πιστέψουμε τι συνέβη. Ακόμα και σήμερα δούλευε σκληρά για το άθλημα που αγαπούσε, όπως ακριβώς τον γνωρίσαμε. Χάσαμε ένα νέο και συμπονετικό ηγέτη, ο οποίος ήταν γεμάτος ελπίδες και προασπιστής του μέλλοντος του αθλήματος. Οι σκέψεις μας είναι με τη γυναίκα, τα παιδιά και την οικογένειά του”.
Πηγή : EUrohoops.net

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση