Μονακό: «Εγγυημένη θέση στην Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2023-24 – Δεν επιστρέφει η ΤΣΣΚΑ!»

Η Μονακό θα λάβει μέρος και στην επόμενη Ευρωλίγκα- σεζόν 2023-24 – ακόμα και να μπει στα πλέι οφς που τρόπον τινά θα της εξασφάλιζαν μία θέση…

Όλα δείχνουν πως η Μονακό θα βρίσκεται στην οκτάδα και πιθανότατα να πάρει πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφς, αλλά ούτως ή άλλως έχει μία σίγουρη θέση στην επόμενη Ευρωλίγκα όπως γράφει η “Εκίπ”.

Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε 100% από τον Μάρσαλ Γκλίκμαν, CEO της Ευρωλίγκας ο οποίος ρωτήθηκε από την ευρείας κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα στο περιθώριο του αγώνα Μονακό-Ολυμπιακός αλλά με τις δηλώσεις του ουσιαστικά συμφωνεί με το ρεπορτάζ:

“Τεχνικά δεν είναι σωστή η λέξη “εγγυημένη”, λέει ο Γκλίκμαν στην “Εκίπ” η οποία σημειώνει πως σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η έγκριση από τους μετόχους της Ευρωλίγκας.

Και συνεχίζει:

“Θα το πω διαφορετικά όμως: θέλουμε η Μονακό να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα. Υπάρχουν τώρα 18 σύλλογοι, οι 13 με μόνιμη άδεια. Μία από τις μετόχους, η ΤΣΣΚΑ, είναι αποβλημένη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό μας δίνει λίγο χώρο.

Αν θεωρήσουμε πως η ΤΣΣΚΑ δεν θα επιστρέψει του χρόνου, αν και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει σε γεωπολιτικό επίπεδο, το να κρατήσουμε τη Μονακό δεν θα είναι πρόβλημα. Θα γίνει πιο περίπλοκο όταν επιστρέψει η ΤΣΣΚΑ”.

Ο Μάρσαλ Γκλίκμαν καταλήγει λέγοντας:

“Σε κάθε περίπτωση θα είναι πιο απλό για τη Μονακό να πάρει θέση βάσει των αποτελεσμάτων της. Αλλά επιθυμώ να το ξεκαθαρίσω πως θέλουμε τη Μονακό στην οικογένεια της Ευρωλίγκας και αισιοδοξούμε πως σύντομα θα χτίσουν νέο γήπεδο με την απαιτούμενη χωρητικότητα”.

Πηγή: eurohoops.net

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση