Ντίνος Μήτογλου: «Να “βγάλω” περισσότερα πράγματα στο γήπεδο»

Στο πλαίσιο της χθεσινής Media Day του Παναθηναϊκού, ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε στο Pickngreen.gr και τον Γιάννη Νικηφοράκη, όπου αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους αλλά και της ομάδας, στον τρόπο και τον χρόνο συμμετοχής του εφέτος, στα «deflections» και τις αξέχαστες δύο στιγμές από την περυσινή σεζόν.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και φιλοδοξίες, αλλά και του συλλόγου, για την επερχόμενη αγωνιστική χρονιά;

Να είμαστε υγιείς, όλοι οι παίκτες και οι προπονητές να έχουν μία καλή σεζόν· από την αρχή της προετοιμασίας έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πάντοτε, οι φιλοδοξίες στον Παναθηναϊκό είναι υψηλές· όσον αφορά τους προσωπικούς στόχους, να υπάρχει υγεία και να “βγάλω” περισσότερα πράγματα στο γήπεδο».

Ποιος είναι ο ρόλος, για τον οποίο σε προορίζει για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν ο κύριος Πεδουλάκης, με δεδομένη την ύπαρξη έξι παικτών στην φροντλάιν του Παναθηναϊκού; Εν ολίγοις τι έχετε πει στις συζητήσεις σας, σχετικά με το χρόνο συμμετοχής σου;

«Ο κόουτς Πεδουλάκης μού έχει πει ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθώ σε δύο θέσεις, στο “4” και στο “5”· κρατώντας όσο το δυνατόν πιο απλά τα πράγματα. Ο ρόλος μου, είναι αρκετά ενεργητικός τόσο στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στο αμυντικό· επί της ουσίας, θέλει να μού “περάσει” τη φιλοσοφία του, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να έχω την ικανότητα να βοηθήσω την ομάδα, όσο περισσότερο μπορώ, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Ποια στοιχεία, αλλά και ποια συμβουλή ή φράση του κυρίου Πιτίνο προς εσένα, θυμάσαι χαρακτηριστικά και έχεις «συγκρατήσει» μέχρι τώρα;

«Τα “deflections”, κλασσικά (σ.σ. γελάει). Ο κόουτς Πιτίνο είχε “εμμονή” με το σουτ και με την καμπύλη. Κάθε φορά που πατούσα το πόδι μου στο παρκέ, μού έλεγε συνέχεια να “βάζω” περισσότερη καμπύλη όταν σουτάρω, παρά το ύψος μου. Όταν κάναμε ασκήσεις με σουτ στις προπονήσεις αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων, ζητούσε συνεχώς να περνά η μπάλα πάνω από το ταμπλό· για τέτοιο επίπεδο καμπύλης, μιλάμε. Αυτό “συγκρατώ” ακόμη από τον κόουτς Πιτίνο».  

Ποια ήταν η πιο «δυνατή» στιγμή της περυσινής σεζόν για εσένα και ποια αυτή που θέλεις να ξεχάσεις;

«Αρχικά, θα ήθελα να “βγάλω” από το μυαλό μου κάποιες ήττες που κάναμε, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας, ενώ η εικόνα που μού μένει μέχρι σήμερα πολύ “δυνατά” και χαρακτηριστικά, είναι εκείνη από την εκτός έδρας νίκη στη Μόσχα, με αντίπαλο τη ΤΣΣΚΑ· πραγματικά, τρομερή νίκη. Θα μού μείνει αξέχαστη». 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση