Σκουρτόπουλος: «Καταφέραμε να βάλουμε αγάπη στα παιδιά για την Εθνική»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο κέρδος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής είναι ότι κατάφερε να κάνει τους διεθνείς να αγαπήσουν ξανά τη «γαλανόλευκη».

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο κέρδος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής είναι ότι κατάφερε να κάνει τους διεθνείς να αγαπήσουν ξανά τη «γαλανόλευκη».

Μετά το διπλό στην Τιφλίδα και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε στην «ΕΡΤ»: «Το σημαντικό είναι η πρόκριση. Ήρθε πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν όλοι και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Και στα οκτώ παιχνίδια η υποστήριξη που είχαμε ήταν μηδαμινή» και συνέχισε για τις αλλαγές στο σχήμα στο δεύτερο ημίχρονο:

«Χωρίς να είναι ούτε μομφή ούτε τίποτα, είχαμε ένα σκεπτικό να παίξουν τα παιδιά. Θέλαμε, όμως, να κερδίσουμε. Διαλέξαμε άλλα σχήματα. Λειτουργήσαμε καλύτερα. Είχαμε και καλύτερο ριμπάουντ με αυτό το σχήμα. Όμως, έχουμε δύο ελπιδοφόρα παιδιά που θέλουμε να τα στηρίξουμε για να αποτελέσουν κομμάτι της Εθνικής.

Ήταν γλυκός ο τρόπος. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε 100%. Είχαμε και την ατυχία του Μάντζαρη. Μετά το ματς μας αγρίεψε, θέλαμε τη νίκη σαν τρελοί. Λειτουργήσαμε πιο καλά και νικήσαμε».

Για το δίδυμο του Νικ Καλάθη με τον Κώστα Σλούκα, ανέφερε: «Είναι κορυφαίο δίδυμο, είτε παίζουν μαζί, είτε μόνοι τους. Ο Νικ ήταν το κάτι άλλο, ο Κώστας βλέπετε τι μπάσκετ παίζει χωρίς προπονήσεις. Το θέμα είναι να χτίσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Το κάλεσμα θα είναι για όλους, για όσους θέλουν να έρθουν να δουλέψουν με την Εθνική Ομάδα. Μας ενδιαφέρουν όλα, θα τα ζυγίσουμε όλα, για να βρούμε την χρυσή ισορροπία και να είμαστε δίκαιοι» και τέλος τόνισε:

«Η λέξη που αντιπροσωπεύει καλύτερα είναι η αγάπη. Καταφέραμε να βάλουμε αγάπη στα παιδιά για την Εθνική. Εγώ λατρεύω την Εθνική. Καταφέραμε με κουβέντα να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την ομάδα και να θέλουν όλοι να έρθουν. Υπάρχουν στεναχωρημένοι που δεν ήρθαν στην Εθνική αυτή τη φορά, αλλά δεν είναι κακή η στεναχώρια».

Πηγή: sdna.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση