Δεν προχωρά σε άμεση αναβολή των προολυμπιακών τουρνουά η FIBA

Μέσω του Πρέντραγκ Μπογκοσάβλιεφ, η FIBA ενημέρωσε πως, για την ώρα, δεν προχωρά σε αναβολή των προολυμπιακών τουρνουά.

Όπως τόνισε ο Sports and Competitions Director της FIBA στο Nova.rs, η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε αναβολή ή σε αλλαγή ημερομηνίας για τα προολυμπιακά τουρνουά.

«Τα προολυμπιακά θα παραμείνουν στον αρχικό τους σχεδιασμό για την ώρα. Εξετάζουμε την κατάσταση και είμασε σε διαρκή επικοινωνία με την Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία με την σειρά της δουλεύει για την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν θα εμπλακούμε σε φημολογία. Αν υπάρξει κάτι νέο, η FIBA θα προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση», ανέφερε ο Πρέντραγκ Μπογκοσάβλιεφ.

Σενάρια από την Ιταλία πάντως αναφέρουν πως η FIBA εξετάζει να δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με βάση την κατάταξή τους στο Παγκόσμιο. Αν συμβεί αυτό, τότε η 8η στο περσινό τουρνουά Πολωνία θα πάρει την θέση της Ελλάδας, που τερμάτισε 11η, πίσω από την 9η Λιθουανία και την 10η Ιταλία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πάντως κάτι επίσημο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα κριθεί το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων και των προολυμπιακών τουρνουά

πηγή:sdna.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση