Καναδάς: «Θα φιλοξενήσουμε το προολυμπιακό όταν θα είμαστε σίγουροι για την υγεία όλων»

Η ομοσπονδία μπάσκετ του Καναδά με ανακοίνωσή της ανέφερε πως παραμένει αφοσιωμένη στη διεξαγωγή του προολυμπιακού τουρνουά, όμως τόνισε με νόημα πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο όταν η υγεία και η ασφάλεια όλων είναι δεδομένη.

Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα, ο Καναδάς έγινε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε πως δεν θα στείλει αθλητές της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Η εξέλιξη αυτή, φυσικά, είχε σχέση και με την Εθνική Ομάδα μπάσκετ, που καλείται να αγωνιστεί στη Βικτόρια για το προολυμπιακό τουρνουά (23-28 Ιουνίου).

Η ομοσπονδία μπάσκετ του Καναδά έδωσε νέες διαστάσεις στην υπόθεση μέσω ανακοίνωσής της. Αρχικά, ο πρόεδρός της τάχθηκε υπέρ της απόφασης να μην κατέβουν οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εάν αυτοί διεξαχθούν. 

Στη συνέχεια, όμως, οι Καναδοί ανέφεραν πως παραμένουν αφοσιωμένοι στη διεξαγωγή του προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια, αλλά δεν προχωρούν σε κάποια παραπάνω ενημέρωση, μέχρι να γνωρίζουν αν και πότε γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Έπειτα, υπογράμμισαν με νόημα: «Το τουρνουά θα διεξαχθεί μόνο μια περίοδο που η υγεία και η ασφάλεια όλων των αθλητών, παικτών, διαιτητών, βοηθών, εθελοντών και θεατών μπορεί να διασφαλιστεί». Μάλιστα, σχολίασαν πως οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση ή πρόβλεψη για το τουρνουά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν θα κάνει καλό.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα και ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, στάθηκε στο ενδεχόμενο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκαθαρίζοντας στο γράμμα του: «Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΔΟΕ κατέστησε σαφές ότι η ακύρωση δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της. Χθες, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια περίοδο διαβουλεύσεων τεσσάρων εβδομάδων με διεθνείς ομοσπονδίες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με τη δυνατότητα αναβολής των Αγώνων. Η FIBA ​​συμμετέχει πολύ ενεργά σε αυτή τη διαδικασία. Κατανοούμε ότι, δεδομένου πως η διαδικασία πρόκρισης στους Ο.Α. έχει ολοκληρωθεί μόνο σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ των γυναικών και εκκρεμούν έξι Ολυμπιακά Τουρνουά πρόκρισης (δύο για το 3×3 και τέσσερα για αναφορά με το Ανδρικό μπάσκετ), υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για απαντήσεις που θα δοθούν πολύ σύντομα. Η θέση της FIBA ​​παραμένει: Οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί πρέπει να διασφαλίζει ότι παρέχονται ασφαλείς συνθήκες συμμετοχής στους παίκτες, τους προπονητές και τους διαιτητές».

Πηγή: sdna.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση