Ζητά άμεση πληρωμή από Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έστειλε νέα επιστολή στην Ευρωλίγκα, μέσω της οποίας ζητάει την άμεση άμεση εξόφληση των συμφωνηθέντων ποσών!

Μία ημέρα μετά την επιστολή του προς την Ευρωλίγκα, μέσω της οποίας ζητάει επίσημα να αποχωρήσει από την διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός προχώρησε και σε δεύτερη ανάλογη πράξη, με το περιεχόμενο να είναι διαφορετικό αυτή τη φορά.

Συγκεκριμένα, οι ”πράσινοι” ζητούν την άμεση εξόφληση των συμφωνηθέντων ποσών, τα οποία δεν έχουν μπει ακόμα στα ταμεία της ομάδας και αφορούν έσοδα της Ευρωλίγκας από τηλεοπτικά, εμπορικές συμφωνίες και χορηγίες.

Η καθυστέρηση αυτή, όπως τονίζεται στο κείμενο ”καταδεικνύει σαφώς την έλλειψη προγραμματισμού και επαγγελματισμού εκ μέρους της Ευρωλίγκας, η οποία μας καθιστά ευάλωτους και εκτεθειμένους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη στιγμή”.

Αναλυτικά η επιστολή:

”Αξιότιμοι Κύριοι.

Καταρχάς, όπως καλώς γνωρίζετε, οι προγραμματισμένες δόσεις που αφορούν στο μερίδιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα έσοδα της Euroleague (ενδεικτικά, τηλεοπτικά και διαφημιστικά δικαιώματα) παραμένουν ακόμη ανεξόφλητες προς την ομάδα μας και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες από τη 15η Μαΐου 2020 προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στον προγραμματισμό μας.

Επιπλέον, παρότι έχουν παρέλθει τρεις μήνες μετά τη διακοπή της σεζόν 2019-20, η Euroleague ουδόλως έχει ενημερώσει τις ομάδες σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της διοργάνωσης καθώς και για τυχόν διαπραγματεύσεις σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις υπάρχουσες ή μελλοντικές χορηγικές συμφωνίες της Euroleague Basketball.

Η μη εκπλήρωση των ανωτέρω σημαντικών υποχρεώσεών σας προς τις ομάδες καταδεικνύει σαφώς την έλλειψη προγραμματισμού και επαγγελματισμού εκ μέρους της Ευρωλίγκας, η οποία μας καθιστά ευάλωτους και εκτεθειμένους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη στιγμή.

Ενόψει των ανωτέρω, για ακόμη μία φορά ζητούμε τόσο την άμεση εξόφληση των συμφωνηθέντων ποσών όσο και τη λεπτομερή ενημέρωσή μας σχετικά με τις εκκρεμείς οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Βασίλειος Γ. Παρθενόπουλος

Γενικός Διευθυντής”

Πηγή: Eurohoops.net

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση