«Βόμβα» από την Μπάμπεργκ, για 5 χρόνια στο Basketball Champions League

«Βόμβα» από την Μπάμπεργκ που ανακοίνωσε πως για τα επόμενα πέντε χρόνια θα αγωνίζεται στο Basketball Champions League!

«Βόμβα» από την Μπάμπεργκ που ανακοίνωσε πως για τα επόμενα πέντε χρόνια θα αγωνίζεται στο Basketball Champions League!

Μεγάλη… μεταγραφή για την διοργάνωση της FIBA που θα έχει στην «στέγη» της για τα επόμενα πέντε χρόνια την Μπάμπεργκ όπως ανακοινώθηκε επίσημα κι από τις δύο πλευρές. H ομάδα του Νίκου Ζήση γίνεται έτσι η πρώτη που γυρνά την πλάτη στη Euroleague για λογαριασμό του BCL. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε την Μπάμπεργκ στο Basketball Champions League» δήλωσε ο Πάτρικ Κομνηνός.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, η γερμανική ομάδα αγωνιζόταν στις διοργανώσεις της ECA, ενώ την τελευταία τριετία έπαιζε στην Euroleague. Πλέον, αλλάζει… αγωνιστικό περιβάλλον με τον general manager, Ρολφ Μπάιερ να τονίζει: «Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε ένα ασφαλές πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Είμαστε αισιόδοξοι πως το Champions League θα συνεχίσει να αποκτά σημασία και θα γίνει η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κι άλλες μεγάλες, ευρωπαϊκές ομάδες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας».

Το 5ετές συμβόλαιο ισχύει αποκλειστικά σε περίπτωση που εξασφαλίσει το δικαίωμα μέσω του πρωταθλήματος. Αν η Μπαμπεργκ τερματίσει για παράδειγμα στην 10η θέση, δεν θα αγωνιστεί. Πρόκειται για 5ετή δέσμευση εκ μέρους της κι οχι εκ μέρους του BCL. Κάτι που σημαίνει ότι αν η Μπάμπεργκ, κατακτήσει το πρωτάθλημα, ή βγει δεύτερη, δε θα αγωνιστεί στην Euroleague (όπως θα έχει το δικαίωμα από του χρόνου), αλλά στο BCL. Και είναι η πρώτη ομάδα που αρνείται επίσημα πιθανή συμμετοχή στην Εuroleague επιλέγοντας το BCL.

Πηγή: sdna.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση