Το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Η επένδυση στον Τζίμερ Φριντέτ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, πίσω μόνο από τον Νικ Καλάθη. Το “χρυσό συμβόλαιο” και η επόμενη κίνηση του “τριφυλλιού”.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απόκτηση του Τζίμερ Φριντέτ, με σκοπό να επισημοποιήσει την προφορική συμφωνία που έχει επιτευχθεί από το βράδυ της Τρίτης 9 Ιουλίου. Η μεταγραφή του 30χρονου γκαρντ αποτελεί το “μπαμ” του καλοκαιριού για το “τριφύλλι”, δεδομένου του ποσού που θα επενδυθεί πάνω του.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν δίστασε να προσφέρει στον απόφοιτο του BYU ένα ποσό που φτάνει στο 1.500.000 ευρώ ετησίως, για διετή συνεργασία. Έδειξε με αυτόν τον τρόπο, αφενός πόσο ήθελε να δώσει στον Αργύρη Πεδουλάκη τη δυνατότητα να δουλέψει με έναν ακόμη πολύ ποιοτικό περιφερειακό, αφετέρου ότι η διάθεση για σημαντικές μεταγραφές δεν ατονεί ποτέ.

Πέραν των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του παίκτη και του τρόπου με τον οποίο θα αξιοποιηθεί από τον προπονητή, υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ο Τζίμερ Φριντέτ θα έχει όχι απλά το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (πίσω μόνο από τον Νικ Καλάθη), αλλά το δεύτερο μεγαλύτερο από την ημέρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε τα διοικητικά ηνία, το καλοκαίρι του 2012. Προφανώς αυτό καταδεικνύει τη θέληση που υπήρχε προκειμένου να γίνει το “μπαμ” και να αφήσει ο 30χρονος γκαρντ την Κίνα για λογαριασμό της Ευρώπης -και δη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Από εκεί και πέρα, οι “πράσινοι” θα αναζητήσουν στην αγορά έναν ακόμη περιφερειακό παίκτη, με δύο βασικά χαρακτηριστικά: καλή προσωπική άμυνα και αξιόπιστο περιφερειακό σουτ. Τα οικονομικά επίπεδα στα οποία θα κινηθούν βέβαια απέχουν σημαντικά από αυτά που υπήρχαν στις συζητήσεις με τον Τζίμερ Φριντέτ. Θα πρόκειται ούτως ή άλλως για έναν συμπληρωματικό (ξένο) παίκτη, που θα έρχεται από τον πάγκο για να δώσει λύσεις -δίχως την απαίτηση του μεγάλου χρόνου συμμετοχής ή των αυξημένων αρμοδιοτήτων.

Βιασύνη πλέον δεν υπάρχει. Το αντίθετο, από την στιγμή που θα κλείσει τυπικώς το θέμα του Τζίμερ Φριντέτ, θα υπάρχει η άνεση να αναζητηθεί και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Σε περισσότερο από ένα μήνα θα μαζευτούν άλλωστε οι “πράσινοι” για πρώτη φορά εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, γεγονός που θέτει τα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθεί το παζλ.

Σε αυτό, θα βρίσκονται επίσης ο Μπεν Μπεντίλ με τον Τζέικομπ Ουάιλι (οι ανακοινώσεις στη δική τους περίπτωση έχει πάρει αναβολή μερικών ημερών λόγω… Τζίμερ Φριντέτ), ενώ δεν αποκλείεται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ίαν Βουγιούκα, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια -από κάθε άποψη- στη front line της νέας σεζόν.

Πηγή :sport24.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση