Στηρίξτε τους τώρα που το έχουν περισσότερο ανάγκη!

Ο Θοδωρής Αναστασούδης γράφει για τα κακώς κείμενα του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό, τις ευθύνες του Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και για την ακόμα πιο δύσκολη συνέχεια.

Ο Θοδωρής Αναστασούδης γράφει για τα κακώς κείμενα του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό, τις ευθύνες του Τσάβι Πασκουάλ, αλλά και για την ακόμα πιο δύσκολη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σήμερα την χειρότερη εμφάνιση του για την τρέχουσα σεζόν. Δεν είναι υπερβολή να το πούμε. Μια πρόχειρη ανάγνωση στην συνολική στατιστική της ομάδας σε συνδυασμό με την εικόνα αυτής είναι ενδεικτική του τι είδαμε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει; Νομίζω πως όχι. Κακές και βιαστικές επιλογές στην επίθεση, κακές αποστάσεις και γενικά ένας μονοδιάστατος Παναθηναϊκός που στηρίχθηκε κυρίως στο 1-εναντίον-1, κάτι που μαρτυρά και η δημιουργία του που έμεινε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα για τα φετινά στάνταρ της ομάδας. Σίγουρα στοίχισε και η επιμονή στο τρίποντο, όπως και τα πολλά αμυντικά λάθη. Όλα αυτά επισυνάπτουν και υπογράφουν την “πικρή” ήττα στον πρώτο τελικό των φετινών play-off.

Αρνητικός πρωταγωνιστής σήμερα ήταν όλος ο Παναθηναϊκός. Διότι, σαν ομάδα κερδίζει και σαν ομάδα χάνει. Πρωτίστως, ευθύνες έχει ο Τσάβι Πασκουάλ που καλείται να βρει λύσεις για την συνέχεια και να ταρακουνήσει την ομάδα του, ώστε να αντιδράσει σωστά στον επόμενο αγώνα στο ΣΕΦ. Πολλοί, ζητάνε ήδη το κεφάλι του προπονητή. Κλασικά, Παλτουάλ ημίχρονο, ΠΑΣΧΑΛΑΡΟΣ τελικό η πορεία του μέχρι στιγμής στον πράσινο πάγκο. Σίγουρα έχει ευθύνες και χρεώνεται και την επιμονή σε δύο παίκτες που αποδεδειγμένα είναι σε κακή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, αν όμως κέρδιζε το στοίχημα με τις εμφανίσεις αυτών των δύο ποιοτικών παικτών στην παρούσα φάση θα διαβάζαμε διθύραμβους. Αλλά αυτή είναι η ζωή των προπονητών. Ζουν, “πεθαίνουν” και κρίνονται στο παρκέ που λειτουργεί ως καθρέφτης με τις επιλογές τους. Δεν γίνεται να δικαιώνονται πάντα, όπως επίσης δεν γίνεται κάθε φορά που κάνουν λάθη ή βρίσκονται σε κακή μέρα – όντας και αυτοί άνθρωποι στην τελική – να τον στήνουμε στα 5 μέτρα και να τους λιθοβολούμε και να τους λοιδορούμε. Συμφωνούμε όλοι ότι έχει κάνει αρκετά λάθη και φέρει ευθύνη, να είστε βέβαιοι ότι θα στύψει το μυαλό του και θα ανακάμψει σε ιδέες. Η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη στην συνέχεια.

Η συνέχεια προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη. Ο Ολυμπιακός πήρε το πλεονέκτημα, αλλά όλοι γνωρίζουν πόσο εύκολο είναι για τον Παναθηναϊκό να σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού. Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Πασκουάλ να πάρει περισσότερες λύσεις από την second unit του, αλλά και από τα “φτερά” στην επίθεση. Αυτή τη στιγμή με τους Παππά, Λέκα, Λότζο, Ρίβερς κακούς και τους Ντένμον, Γκάμπριελ εκτός ο Παναθηναϊκός υστερεί σε σουτ και φάνηκε. Το κακό όμως είναι ότι αποφασίζει να ζήσει ή να “πεθάνει” με αυτό. Απουσίασε ουσιαστικά, ένα δεύτερο πλάνο σήμερα.

Σημαντικό επίσης θα είναι ο Παναθηναϊκός πέρα από διαφορετικούς πρωταγωνιστές να βρει σταματήσει να σπαταλά τις βολές που κερδίζει. Σήμερα έχασε 13. Όλη την χρονιά τονίζαμε πόσο σημαντικές είναι οι βολές και ότι σε κλειστά παιχνίδια θα στερήσουν νίκες από τον Παναθηναϊκό. Μέχρι στιγμής σε τόσο σημαντικό παιχνίδι η ομάδα του Τσάβι δεν πληρώθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό, σήμερα όμως έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό της.

ΥΓ: Έχει δρόμο η σειρά. Αγαπήστε και στηρίξτε την ομάδα, τώρα που σας έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη.

ΥΓ 2: Αυτιά δεν χαϊδεύουμε, αλλά ούτε είναι θεμιτό και σωστό προς την ομάδα που αγαπάμε να βγάζουμε πιστόλι και να πυροβολούμε παίκτες, προπονητές, διοίκηση. Όλοι αυτοί είναι οι πρώτοι που θέλουν το πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα τους σε καλές και κακές στιγμές. Ο Αλβέρτης το έχει πει εξάλλου “Στις χαρές και στις λύπες μαζί…”.

ΥΓ 3: Αν ο Ολυμπιακός έπιασε σε απόδοση 8/10, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο 1-2.

ΥΓ 4: Οι παρατηρητικοί ίσως βγάλανε και “λαβράκι” στο τέλος του αγώνα…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση