Σερέλης: «Να βγάλουμε ένα καλύτερο πρόσωπο»

Ο Χρήστος Σερέλης στις δηλώσεις του ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος της Basket League στάθηκε στην καλύτερη εικόνα που πρέπει να δείξουν οι «πράσινοι».

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Σερέλης στη συνέντευξη Τύπου των ημιτελικών της Basket League:

«Θεωρούμε ότι έχουμε γύρω στις 15 μέρες που δουλεύουμε ως ομάδα. Κάνουμε προπονήσεις που χρειαζόμασταν μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Έφυγε και ένας παίκτης που ήταν πολύ σημαντικός στην επίθεση. Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό με περισσότερη δουλειά αμυντικά, σκληράδα και τρέξιμο. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ένα καλύτερο πρόσωπο, για να είμαστε έτσι όπως πρέπει, στην ημιτελική -αρχικά- σειρά».

Για το αν προτιμάει τον Βασίλη Σπανούλη ως αντίπαλο ως παίκτη ή ως προπονητή: «Δεν τον έχω παίξει αντίπαλο ως παίκτης. Κάνω πλάκα… Μιλάμε για τον Σπανούλη, έναν θρύλο στο παγκόσμιο μπάσκετ ως παίκτη. Είναι και θα γίνει ένας πολύ καλός προπονητής, έχει όλα τα φόντα. Όλοι οι προπονητές σεβόμαστε κάθε αντίπαλό μας και προετοιμάζουμε την ομάδα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το τι διαφορετικό θέλει από την ομάδα του στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος: «Δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι. Η ομάδα πρέπει να δείξει διαφορετική νοοτροπία, για να έχει αγωνιστικά το πρόσωπο που πρέπει. Όλοι δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι το τελευταίο δίμηνο. Αν παίξουμε με τη σωστή νοοτροπία πιστεύω θα έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε κάτι πολύ καλό». 

Για το αν υπάρχει αποτυχία για τον Παναθηναϊκό αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με όσα είπε ο κόουτς Μπαρτζώκας στην ίδια ερώτηση. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίξει καλό μπάσκετ φέτος, δεν έχει θέλξει. Ακόμα και αν πάρει το πρωτάθλημα, που θα πανηγυριστεί, δεν σημαίνει ότι η χρονιά δεν ήταν προβληματική. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα για να πάει ακόμα καλύτερα η ομάδα τις επόμενες χρονιές. Προφανώς, όλα κρίνονται στο τέλος. Αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τι γίνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς και να βελτιώνουμε την εικόνα των ομάδων μας».

Για την αλλαγή του format στην Basket League, την αύξηση των αγώνων και την καταπόνηση των παικτών: «Για το πρωτάθλημα είναι μια θετική εξέλιξη. Το ελληνικό πρωτάθλημα τελειώνει πολύ νωρίς. Ξέρω καλά ότι υπάρχουν ομάδες που Φεβρουάριο – Μάρτιο δεν έρχονταν καλοί παίκτες στην Ελλάδα, γιατί ένα μήνα μετά θα τελείωνε το πρωτάθλημα. Αυτή η αλλαγή θα φέρει και καλύτερους παίκτες. Βέβαια, οι ομάδες με ευρωπαϊκή πορεία θα επιβαρυνθούν. Όπως ακούσατε και από τους παίκτες νωρίτερα, οι παίκτες θέλουν να παίζουν παιχνίδια. Μόνο εγώ ήμουν χαρούμενος που είχαμε 15 μέρες προπονήσεων. Αν έχουν περισσότερες προπονήσεις γκρινιάζουν, τώρα θα έχουν περισσότερα παιχνίδια».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση