Ροδόπουλος: «Ο Πιτίνο θα προσαρμοστεί στον Παναθηναϊκό αλλά πρέπει να βελτιωθεί και το ρόστερ»

Ο Θόδωρος Ροδόπουλος που γνωρίζει τον Ρικ Πιτίνο όσο ελάχιστοι, μιλά για τον έμπειρο τεχνικό και ξεκαθαρίζει πως μπορεί να προσαρμοστεί στον Παναθηναϊκό αλλά στέκεται και στις αναγκαίες αλλαγές στο ρόστερ.

Ο Θόδωρος Ροδόπουλος που γνωρίζει τον Ρικ Πιτίνο όσο ελάχιστοι, μιλά για τον έμπειρο τεχνικό και ξεκαθαρίζει πως μπορεί να προσαρμοστεί στον Παναθηναϊκό αλλά στέκεται και στις αναγκαίες αλλαγές στο ρόστερ.

Ο Ρικ Πιτίνο βρίσκεται όπως όλα δείχνουν μία ανάσα από την οριστική συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό προκειμένου να αναλάβει τον πράσινο πάγκο. Ένας προπονητής «θρύλος» του μπάσκετ στην Αμερική, αλλά και ένας άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ποτέ στην Ευρώπη. Ο Θόδωρος Ροδόπουλος είναι ο Έλληνας με τις σημαντικότερες γνωριμίες στην Αμερική με μεγάλη διαφορά από οποιονδήποτε άλον. Γνωρίζει τον έμπειρο κόουτς όσο λίγοι καθώς τον έζησε από κοντά κυρίως στο διάστημα που αυτός ήταν στην Νέα Υόρκη.

Ο Ροδόπουλος, σκιαγραφεί, μιλώντας, το προφίλ του Πιτίνο, απαντά στο ερώτημα του πόσο εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και αλλά και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει ο Αμερικανός να διαχειριστεί την κρίση στην οποία έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός εν μέσω, μάλιστα, της σεζόν. Παράλληλα, όμως επισημαίνει και την ανάγκη βελτίωσης του ρόστερ του τριφυλλιού αλλά και απόκτησης κατάλληλης νοοτροπίας από πλευράς των παικτών.

Ξεκινώντας τη συζήτηση και σχετικά με την άποψη που έχει για εκείνον ο Ροδόπουλος μας εξηγεί «Ο Πιτίνο ήταν μορφή στο αμερικανικό μπάσκετ. Βέβαια, δεν έχει δουλέψει ποτέ στην Ευρώπη οπότε είναι ένα θέμα η προσαρμογή. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως είναι ένας πολύ ταλαντούχος προπονητής. Από τους προπονητές που άφησαν το στίγμα τους στο αμερικανικό μπάσκετ, κυρίως βέβαια στο κολεγιακό γιατί τα πράγματα που έδωσε αυτός στο άθλημα είναι περισσότερο για αυτό το πρωτάθλημα. Τo ΝΒΑ έχει εξαιρετικούς παίκτες σε ταλέντο και γι’ αυτό οι ομαδικές δεν δουλειές δεν πιάνουν τόσο. Ο Πιτίνο ήταν ο άνθρωπος του press και του multiple defence. Μιλάω, δηλαδή, για τις πολλαπλές άμυνες και έδωσε στίγμα εξαιρετικό».

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε πόσο εύκολα θεωρεί ότι μπορεί ο Πιτίνο να προσαρμοστεί στην Ευρώπη. «Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ανάμεσα στο NBA και το κολεγιακό. Οι καλές ομάδες του κολεγιακού όπως το Λουίβιλ που υπηρέτησε τον τελευταία καιρό, μπορούν να ξεχωρίσουν. Δεν ξέρω πόσο τον επηρέασαν τα προβλήματα στο Λούιβιλ αλλά είναι τόσο ταλαντούχος προπονητής που πιστεύω ότι μπορεί να προσαρμοστεί. Δεν θα είναι εύκολο αλλά μπορεί να αναπτύξει το ταλέντο του ανάλογα και στην Ελλάδα», ήταν η απάντησή του.

Ο Παναθηναϊκός διανύει μία περίοδο κρίσης και βεβαίως ερωτηματικό αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί ο διάδοχος του Τσάβι Πασκουάλ να την διαχειριστεί έτσι ώστε να σωθεί η χρονιά. «Το υλικό στον Παναθηναϊκό είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο άνθρωπος θα προσαρμοστεί αλλά πρέπει και το υλικό να βελτιωθεί. Χρειάζεται βέβαια και νοοτροπία παικτών που να έχουν διάθεση να δουλέψουν. Ο άνθρωπος αυτός έκανε Boston College, πήγε με το Κολέγιο στο Final 4 κερδίζοντας στην πορεία θηρία. Πήρε πρωτάθλημα με το Κεντάκι και το Λούιβιλ. Το πως θα προσαρμοστεί και μάλιστα στη μέση της χρονιάς δεν είναι εύκολο. Και ο Μπράουν που ήταν μορφή στο αμερικανικό μπάσκετ πήγε στην Ιταλία και είχε δυσκολίες».

Για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Πιτίνο ως χαρακτήρας ο Θόδωρος Ροδόπουλος ανέφερε ότι «Είναι πολύ δύσκολος χαρακτήρας, δύσκολος άνθρωπος και απαιτητικός αλλά κατάλληλος για το ρόλο του προπονητή. Βέβαια, δεν είναι συνηθισμένοι στην Ευρώπη σε αυτό το μοτίβο. Αν παρουσιαστεί όπως δούλευε τα προηγούμενα χρόνια σημαίνει πως θα θέλει να προσαρμοστεί στα δεδομένα».

Κλείνοντας ρωτήσαμε αν θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός είναι πρόκληση για τον Πιτίνο και μας εξήγησε ότι «Είναι πρόκληση αλλά νομίζω πως αυτή την στιγμή δεν είχε άλλη επιλογή μετά τα προβλήματα στο πανεπιστήμιο του Λούιβιλ. Πρόκληση είναι σημαντική αλλά αν είχε επιλογή να μείνει στην Αμερική δεν θα ερχόταν με τίποτα. Είναι και για την Αμερική ακόμα όνομα πολύ υψηλού επίπεδου».

Πηγή: sdna.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu