Πονίτκα: «Το πρόβλημα ήταν η πρώτη περίοδος»

Στην εικόνα της πρώτης περιόδου στάθηκε ο Ματέους Πονίτκα μιλώντας για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μπαρτσελόνα, εξηγώντας τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι.

Ο Πονίτκα είπε στην κάμερα της NOVA: «Στο τελευταίο 1,5 λεπτό ό,τι κι αν συμβεί είναι τζόγος. Το πρόβλημα ήταν η πρώτη περίοδος. Εκεί η Μπαρτσελόνα έχτισε μεγάλη διαφορά. Μετά επιστρέφαμε σταδιακά. Είχαν ελεύθερα σουτ, εμείς κάναμε κάποια λάθη. Αυτό ήταν κομβικό. Πιέσαμε το παιχνίδι ως την τέταρτη περίοδο, προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε όμως με τόσο μεγάλη διαφορά είναι πάντα δύσκολο. Πρέπει από την αρχή να δείχνουμε ποιοι είμαστε να βάζουμε πίεση στον αντίπαλο.

Αρχίσαμε νωθρά το παιχνίδι. Το πρόβλημα ήταν πως η Μπαρτσελόνα είχε παραπάνω ενέργεια. Αυτό ήταν θέμα λεπτομερειών. Δεν είναι δικαιολογία η κούραση, όλες οι ομάδες στην Ευρωλίγκα έχουν το ίδιο πρόγραμμα, άρα δεν μπορείς να λες ότι είσαι πιο κουρασμένος από τον αντίπαλο.

Βρήκαμε καλό ρυθμό. Η Μπαρτσελόνα δεν εκτέλεσε καλά στην επίθεσή της. Είχαμε καλύτερη επικοινωνία στην άμυνα και διαβάσαμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις. Σταδιακά επιστρέψαμε στο παιχνίδι. Βρήκαμε τον τρόπο και το μομέντουμ, όμως στο τέλος ήταν θέμα ενέργειας και αντοχής και το παιχνίδι θα ήταν δικό μας».

Πηγή: sdna.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Αφήστε μια απάντηση